Geçtiğimiz senelerde kısa aralıklarla 2 kazaya karışan Boeing 737 Max serisine ait uçaklar, çok sayıda insanın hayatına mal olduğu gibi Boeing’e de çok zor zamanlar yaşatmıştı. Dünyanın en büyük uçak firmalarından biri olan Boeing, daha sonrasında koronavirüs pandemisinin de gelmesiyle çok zor dönemler geçirdi ve binlerce işçisini işten çıkarmak zorunda kaldı. 

Şirketin toparlanması için çok önemli bir seri olarak kabul edilen 737 MAX’ler, yaşanan kazalar sonucu isminin çok fazla kötü haberlerle karalanmasından dolayı isim değişikliğine gidiyor. Beş ay arayla iki Boeing 737 Max kazasının yaşanması ve toplamda 346 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Mart 2019’da uçuşları durdurulan uçaklar, yakında yeniden uçuşlara başlayacak. Ayrıca uçakların bundan sonra 737 Max ismiyle değil, şirket içindeki yazışmalarda kullanılan 737-8 ismiyle anılacağı belirtildi. Boeing, bu adımıyla 737 MAX ismiyle birlikte gelen korku hissini de ortadan kaldırmak istiyor.

“Dünyanın en iyi uçakları oldular”

Boeing’in 2020’deki ilk siparişi Polonya merkezli Enter Air SA’ya yapıldı. 4 adet 737-8 uçak sipariş alan Enter Air’in genel müdürü Grzegorz Polaniecki, içinde bulunduğumuz pandemi durumuna rağmen ileriyi düşünmeleri gerektiğini ve bu noktada 4 adet 737-8 model uçak almaya karar verdiklerini söyledi. 737 MAX’lerin kontrol süreci sayesinde, dünyadaki en güvenli ve iyi uçaklar olacağına ikna olduklarını söyleyen Polaniecki, bu kararında haklı mı değil mi ilerleyen süreçte göreceğiz. 

Peki sizce Boeing’in 737 MAX’lerin ismini değiştirmesi doğru bir karar mı? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlere iletebilirsiniz.