Bugün erken saatlerde HTC’nin başkanı ve CEO’su olan Yves Maitre, kişisel sebepleri olduğunu söyleyerek firmadaki görevinden ayrıldığını açıkladı. Maitre’in açıklamaları, görevdeki ilk yılının tamamlanmasına birkaç gün kala geldi. 

Yves Matire’in pozisyonunu bırakmasıyla birlikte firmanın başındaki isim olan ve kurucuları arasında da yer alan Cher Wang, bir kez daha CEO pozisyonuna geri döndü ve bir anlamda koltuğuna yeniden kavuştu.

Ailevi nedenlerle istifa etti

HTC’den gelen açıklamaya göre “devam eden Covid-19 pandemisi nedeniyle uygulanan sıkı uluslararası seyahat kısıtlamaları, Fransız yöneticiyi etkiledi”. Maitre’in yasaklar nedeniyle Avrupa’da yaşamına devam eden ailesini 11 aydır göremediği ifade edilirken, istifasının da kabul edildiği duyuruldu.

Maitre’in döneminde HTC, VR alanındaki etkinliğini arttırma amacıyla modüler bir başlık seti olan Vive Cosmos ailesindeki ürünlerini çeşitlendirme yoluna gitmişti. Firma yeni nesil araçları hakkında da ipuçları vermiş ve daha kompakt cihazlar göreceğimizi söylemişti. İş amaçlı Vive XR Suite ürünü ve HTC’nin 5G desteği olan ilk telefonu U20 de bu dönemde satışa çıkmıştı.

Yine de eski Orange yöneticisinin çabaları firmayı düzlüğe çıkarmak için yeterli olmamıştı. Bu yılın 2. çeyreğinde HTC üst üste 9. defa zarar açıkladı. Son çeyrekte firmanın açıkladığı zarar 62 milyon dolar olmuştu. 

HTC’de işler yolunda gitmiyor

Geçtiğimiz Aralık ayında çok sayıda çalışanı işten çıkaran firma, Haziran ayında da bazı işten çıkarmalar gerçekleştireceğini ifade etmişti. Öte yandan firmaya yakın kaynaklara göre son işten çıkarmalar Maitre tarafından yapılmadı. Büyük firmalarda CEO’lar gibi çalışanların istifası genelde birkaç aylık bir süreçte gerçekleştiği için bu durum normal.

Wang yeniden firmanın yönetimini ele alarak sadece finansal sorunlarla mücadele etmek zorunda kalmayacak, aynı zamanda Facebook’un geliştirdiği iddia edilen yeni nesil VR setiyle de başa çıkması gerekecek. Wang ayrıca HTC’nin telefon departmanından geriye kalanları da kurtarmak zorunda kalacak.