V for Vendetta’da V’yi, Matrix’te Ajan Smith’i, Marvel Sinematik Evreni’nde Red Skull’ı canlandıran Hugo Weaving‘in akıllarda kalan rollerinden bir tanesi de Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serisinde can verdiği Elrond olmuştu.

Rivendel Lordu, ayrıca Amazon’un Yüzüklerin Efendisi dizisinde de yer alacak olan karakterlerden bir tanesi. Ancak görünüşe göre Weaving, elf lorduna tekrar can vermek istemiyor.

“Matrix olabilir ancak Yüzüklerin Efendisi için hayır”

Variety’ye verdiği bir röportajda Amazon’un dizisinde tekrar Elrond karakterini canlandırmaya açık olup olmadığı sorulan Weaving, “Hayır, kesinlikle hayır” hayır cevabını verdi. Ünlü aktör, Matrix 4’te Ajan Smith’i tekrar canlandırmaya ise açık olduğunu ifade etti.

Hugo Weaving, Matrix belki olabilir ancak Yüzüklerin Efendisi hayır, asla. Kesinlikle ilgilenmiyorum. Yeni Zelanda’da tüm o harika insanlarla birlikte olmayı çok sevdim ve aileye geri dönmek gibiydi ancak dürüst olmak gerekirse, herkes gerekenden fazlasını aldı” ifadelerini kullandı.

Amazon’un Yüzüklerin Efendisi dizisi, filmlerde oldukça az gördüğümüz Orta Dünya’nın İkinci Çağı’nda geçecek. İkinci Çağ, Morgoth‘un sürünü ve hizmetkârı Sauron’un ilk yenilgisi arasında geçiyor. İkinci Çağ’da Nùmenor Krallığı’ının yükselişi ve çöküşü, Güç Yüzükleri’nin yaratılışı ve dünyayı Sauron’un gazabından koruyan Son İttifak’ın oluşumu gibi kritik olaylar meydana geliyor.

(Son İttifak Savaşı)

Hugo Weaving’in efsanevi seride can verdiği Elrond karakteri de İkinci Çağ sırasında Noldor’un Yüce Kralı Gil-Galad’ın habercisi ve komutanıydı. Elrond, bu çağda gerçekleşen İnsanların ve Elflerin Sauron’a karşı savaştığı Son İttifak Savaşı‘nda Gil-Galad ve Elendil önderliğinde çarpıştı.

Oyuncu kadrosunda Morfydd Clark, Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Ema Horvath gibi isimler yer alıyor. Koronavirüs salgını sebebiyle çekimleri durdurulan dizinin çekimlerine bu ay içerisinde yeniden başlanması hedefleniyor.