Konsol denince akla iki adet isim geliyor ve bu iki ismin rekabeti uzun yıllardan bu yana devam ediyor. Japon devi Sony ve bilgisayar denince belki de ilk akla gelen isim olan Microsoft’un kozlarını paylaştığı Xbox ve PlayStation, yeni konsollarıyla hayranlarının karşısına çıkmak için gün sayıyor.

Bu geri sayım içerisinde hâlâ farklı bilgilerle de karşı karşıya kalıyoruz. Örneğin geçtiğimiz günlerde hâlâ fiyatı açıklanmamış olan PlayStation 5’in altın kaplama modelinin fiyatını öğrenmiştik. Bunun yanı sıra Microsoft cephesinden de fazla pahalıya kaçmak istemeyenler için Xbox Series S isimli bir konsolun hazır olduğu haberini almıştık. Şimdiyse Xbox Series S’in içerisinde ne olduğunu görebildiğimiz bir görsel ortaya çıktı.

Bu zamana kadarki en küçük Xbox

Microsoft’un amiral gemisi konsolu diyebileceğimiz Xbox Series X’ten %60 daha küçük olan Xbox Series S, 2016 yılında Xbox Series X’te gördüğümüz ‘Robot White‘ isimli rengiyle gelecek. Oyun kumandası da yeni nesil ve aynı renkte beyaz olacak.

Xbox Series S’in içerisine baktığımız zaman Microsoft’un yeni Xbox Velocity Architecture isimli teknolojisini destekleyen 512 GB’lık özel NVMe SSD’yi görüyoruz. Xbox 360’tan 40 kat daha fazla G/Ç bant genişliği sağlayan teknoloji aynı zamanda Xbox Series X ile aynı olan 2,4 GB/sn’lik ham, 4,8 GB/sn’lik sıkıştırılmış performansa sahip. Xbox Series S’in aynı zamanda 1 TB’lık Seagate genişletme kartlarını destekleyeceği de biliniyor.

Xbox Series S, aynı zamanda Xbox Series X ile benzer bir CPU’yu barındırıyor. Özel olarak tasarlanmış 7 nm’lik 8 çekirdekli Zen 2 CPU 3,8 GHz hızda çalışırken GPU tarafında ne olduğu bilinmiyor. Yapılan açıklamalarda Xbox 360’a oranla 3 kat daha yüksek GPU performansının kullanıcılara sunulacağı belirtilmişti. Son olarak yapılan açıklamalara göre konsolun 10 GB’lık bir GDDR6 RAM’e sahip olacağını söyleyebiliriz.