Yakın zamanda Microsoft ve Sony’nin yeni konsolları piyasaya çıkacak ve konsol pazarındaki mücadelede yeni bir raunt başlamış olacak. Ürünlerin çıkışı yaklaşırken firmalardan gelen açıklamaların sayısı da artıyor.

Son olarak The Verge muhabiri Tom Warren, paylaştığı bir Tweet ile Microsoft’un şimdiye kadar bir dedikodu olarak bilinen özelliğini doğruladığını açıkladı. Xbox Series S işlemcisi gerçekten de PlayStation 5 işlemcisinden hızlı.

Konsollar kıyasıya yarışıyor

Microsoft’un Xbox Series S’de kullandığı işlemcinin hızı 3,6 GHz’yken PlayStation 5 işlemcisinde bu rakam 3,5 GHz olarak açıklanmıştı. Öte yandan bu fark tek başında üstünlüğü Microsoft’un konsoluna getirmiyor. Zira SSD ve grafik işlemci anlamında PS5 daha iyi bir cihaz olarak görülüyor. 

Microsoft Xbox Series S ve Series X fiyatını, çıkış tarihini ve konsolların ön siparişe çıkış zamanını açıkladı. Ardından da bütün gözler Sony’ye döndü. PlayStation 5’in satış fiyatının ne kadar olacağı ve ne zaman ön siparişe açılacağı şimdilik bilinmiyor. Konsolun bu yılın sonlarında çıkacağı tahmin ediliyor.

Genel olarak baktığımızda konsollar arasında şu ana kadar açıklanmış çok büyük fark yaratacak bir ana donanım bileşeni yok. Her iki konsolun da kendine göre rakibinden ayrıştığı teknolojileri olsa da genel performansları yakın olacak gibi duruyor. 

Microsoft Xbox Series S Özellikleri

Microsoft tarafından tanıtılan yeni konsollar arasında yer alan Xbox Series S, aslında uygun fiyatlı bir alternatif olarak üretildi. Haliyle özellikleri Xbox Series X’e kıyasla biraz daha zayıf ancak bu konsolun işlevselliğine bir zarar vermiyor. 

Şimdiye kadar üretilmiş en küçük Xbox olan Series S, şu özelliklere sahip:

  • İşlemci: 8 çekirdekli Zen 2 CPU (3,6 GHz) 
  • Depolama: 512 GB SSD
  • GPU: Bilinmiyor
  • RAM: 10 GB GDDR6