2019’da düzenlediği geliştirici konferansında tüm cihazlarda kullanılabilir evrensel işletim sistemi Harmony OS’un tanıtımını gerçekleştiren ve hedeflerini açıklayan Huawei, 2020 Geliştirici Konferansı’nda da işletim sisteminin yeni versiyonu olan Harmony OS 2.0’ı duyurdu.

Huawei tarafından yapılan açıklamalara göre Harmony OS 2.0 SDK, 10 Eylül (bugün) itibarıyla geliştiricilerin erişimine açılacak. Ancak Harmony OS 2.0 SDK’nın şu an için yalnızca akıllı saat, TV gibi ürünleri desteklediği belirtildi. Yine de Huawei’nin açıklamasına göre Harmony OS 2.0 SDK, aralık ayından itibaren akıllı telefonları da destekleyecek.

Huawei’den HarmonyOS için Android AOSP benzeri açık kaynaklı sürüm: OpenHarmony

Huawei, Geliştirici Konferansı sırasında Harmony OS’un açık kaynaklı versiyonu olan OpenHarmony projesini de duyurdu. Huawei’nin açıklamasına göre OpenHarmony, şu an için 128KB ila 128MB RAM’e sahip cihazları destekleyecek. Nisan 2021’de bu sınır 4 GB’a ulaşacak ve Ekim 2021’de RAM sınırı tamamen ortadan kalkacak.

Huawei tarafından yapılan açıklamalara göre Harmony OS 2.0; her türlü cihaza uyarlanabilir kullanıcı arayüzü, gelişmiş güvenlik ve daha iyi çalışan bir yapay zeka destekli akıllı ses tanıma gibi özelliklerle geliyor. Huawei ayrıca Harmony OS 2.0’da daha hızlı uzaktan okuma/yazma performansı sunan cihazlar arası veri aktarımlarına odaklandığını belirtti.

Huawei ayrıca bir süredir üzerinde çalışma yürüttüğü çoklu ekran kullanımı için de Harmony OS 2.0 lansman etkinliğinde birkaç örnek gösterdi. Paylaşılan örnekte uzaktan eğitim gören bir çocuk, ders materyallerini akıllı TV üzerinden görüntülerken etkileşimli içeriklere tablet üzerinden erişebiliyor