Çinli teknoloji üreticisi Huawei, birkaç gündür HDC olarak da bilinen Geliştirici Konferansı‘nı sürdürüyor. Bu etkinlik kapsamında önemli açıklamalarda bulunan şirket, tüketicilere neler sunabileceğinden bahsediyor. Huawei’nin bu bağlamdaki son açıklamaları, şirketin HMS Core ile mobil oyun sektöründe nasıl yer aldığını gösteriyor.

Mobil oyun sektörü, özellikle de son yıllarda ciddi bir popülarite yakaladı. Görünüşe göre bu popülerlik, Huawei’nin de dikkatinden kaçmamış. Bu konuda oldukça iddialı bir çıkış yapan şirket, akıllı telefonların işlem becerisinin konsollara yetişmekte olduğunu ifade ediyor. Peki Huawei, bu sektörde ne gibi çalışmalar yürüttü? Dilerseniz hep birlikte, Huawei’nin konuyla ilgili açıklamalarına detaylıca bakalım.

Huawei tarafından yapılan açıklamalara göre şirketin uygulama mağazası olan AppGallery’de, 12 bin civarında oyun bulunuyor. Huawei, bu oyunların 80 milyonu aşkın indirme sayılarına sahip olduğunu ifade ediyor. Ayrıca Huawei ekosisteminde aylık 490 milyon civarında kullanıcısının olduğu vurgulanırken, HMS Core ile entegre edilmiş 96 bin civarında uygulamanın 2020’nin ilk yarısında 261 milyar indirme sayısına ulaştığı ifade ediliyor.

Huawei, açık kaynak kodlu bir oyun motoru olan Cocos Creator‘ün oyun geliştirmeyi kolaylaştırdığını ifade ediyor. Bu oyun motorunun HMS Core ile entegrasyon çalışmalarının devam ettiğini söyleyen yetkililer, tek bir kod tabanıyla farklı platformlara oyun geliştirmenin mümkün olacağı sistemi kısa bir süre sonra tüm oyun geliştiricilerin hizmetine sunacağını ifade ediyor. 

Huawei tarafından yapılan açıklamalara göre 3 boyutlu oyun motorları geliştiren Çinli şirket Perfect World Games, şu sıralar HMS Core entegrasyonları üzerinde çalışmalarını sürdürüyormuş. Bu sayede önümüzdeki dönemlerde geliştirilecek oyunların daha etkileyici özelliklere sahip olacağını ifade eden Huawei, HMS Core’un Cast ve Kit paketleriyle oyunların daha büyük bir ekrana yansıtılabileceğini, bir akıllı telefonun uzak ya da ikincil ekran olarak kullanılabileceğini söylüyor.

Huawei’ye göre AppGallery, geliştiricilere de önemli ticari fırsatlar sunuyor. Geliştiricilerin ön plana çıkabilmeleri için destek verdiklerini söyleyen Huawei yetkilileri, uygulama ve oyunlardan elde edilen gelirlerin yüzde 85’inin geliştiricilere aktarıldığını ifade ediyor. Şirket ayrıca, bir süre önce kurduğu Huawei Geliştirici Fonu aracılığıyla AppGallery ve Huawei ekosistemini de desteklemeye çalışıyor.