Android işletim sisteminin arkasındaki isim olan Google, geçtiğimiz hafta kendi Pixel cihazları için Android 11 sürümünü yayınlamış, ardından birkaç OEM kendi beta programlarını çoktan başlatmıştı.  Şimdiyse Çin merkezli teknoloji devi OPPO, Android 11 tabanlı yeni ColorOS 11’i toplamda 28 cihaz için yayınlamaya hazırlanıyor.

ColorOS’un son sürümüyle birlikte OPPO, Çin’deki akıllı telefonlarda sık sık gördüğümüz ağır kaplamalardan uzaklaşıp geleneksel Android deneyimine biraz daha yaklaşıyor. Android 11’in temel özelliklerinin çoğunun yer aldığı sürüm, ayrıca ileri düzeyde özelleştirme gibi kendine has birçok imkânı kullanıcılara sunuyor.

ColorOS 11’in öne çıkan özellikleri:

İleri düzeyde özelleştirme seçeneğiyle kullanıcıların kendi duvar kağıtlarını, uygulama simgelerini, yazı tiplerini, her zaman açık ekran tasarımları oluşturmasına ve çok daha fazlasına izin veriyor. Güncelleme aynı zamanda Android’in ‘Karanlık Mod’ özelliğini de üç farklı ton ve gün boyunca bu tonu değiştirebilme seçeneğiyle beraberinde getiriyor.

Bildiğiniz gibi OPPO cihazlarda kullanıcılar, ekrana üç parmağını basılı tutarak ve sürükleyerek ekran görüntüsü alabiliyordu. Yeni özellik için Google ile iş birliği yapan OPPO, ColorOS 11’de alınan ekran görüntüsündeki metni tek bir tıklamayla çevirme özelliğine yer verdi. Google Lens tarafından desteklenen bu özellik sayesinde üç parmak hareketiyle çekilmiş basit bir ekran görüntüsünde yer alan metin seçilerek çevrilebiliyor.

ColorOS 11 ayrıca yeni ve geliştirilmiş pil tasarrufu modları, performans optimizasyonları, üretkenlik özellikleri ve bazı gizlilik geliştirmelerini de içeriyor. Tüm bunların yanında OPPO’nun güncellemeyi yayınlama hızı da gerçekten etkileyici görünüyor.

ColorOS 11 hangi cihazlar için ne zaman yayınlanacak?

OPPO, Android 11 tabanlı ColorOS 11 Beta’sını bugünden itibaren cihazlarına yayınlamaya başlayacak ve güncellemeyi ilk olarak Find X2 serisi cihazlar alacak. Devam eden süreçte diğer birçok cihaz için güncelleme yayınlanacak ve toplamda 28 farklı cihaz güncellemeyi alacak.