Geçtiğimiz günlerde ABD pazarında bisiklet satışlarına başlayan AMD, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla özüne döndü. Şirket, yaklaşmakta olan yeni ekran kartı Radeon RX 6000‘in tasarımını paylaşarak, bu ekran kartının nasıl görüneceğini hayranlarına sergiledi. Görünüşe göre AMD Radeon RX 6000, oldukça güçlü bir amiral gemisi ekran kartı olarak karşımıza çıkacak.

AMD tarafından yapılan paylaşıma göre Radeon RX 6000, küçük kasalar için tasarlanmış bir ekran kartı değil. Oldukça büyük gibi görünen ekran kartı, 3’lü fan kurulumuna sahip. Ayrıca bu ekran kartında iki adet 8 pinli konnektör bulunuyor. AMD’nin Twitter üzerinden yaptığı paylaşım, Radeon RX 6000’in piyasaya sürülmeye hazır olduğunu gözler önüne seriyor.

AMD Radeon RX 6000 işte böyle görünüyor

Fortnite oyuncuları, bu ekran kartını oyun içinde inceleyebiliyorlar

AMD, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda bu ekran kartına Fortnite üzerinden de erişilebileceğini ifade ediyor. Eğer sizler de bir Fortnite oyuncusuysanız, özel bir harita olan “Creative Island”de oyuna başlayın. Ardından da “8651-9841-1639” koordinatlarına ulaşın. İşte bu ekran kartı, oyun içerisinde detaylarıyla inceleyebileceğiniz bir şekilde karşınıza çıkacak.

AMD Radeon RX 6000 neler vadediyor?

AMD, bugüne kadar yeni ekran kartıyla ilgili detaylı bir bilgi paylaşımı yapmadı. Ancak Radeon RX 6000 olduğu iddia edilen bir ekran kartı, geçtiğimiz günlerde benchmark testiyle ortaya çıktı. Burada bulunan bağlantıyı kullanarak da ulaşabileceğini test sonuçları, Radeon RX 6000’in performansının oyuncuları tatmin edeceğini gösteriyor.

AMD tarafından geçtiğimiz dönemlerde yapılan açıklamalarda, Radeon RX 6000 serisindeki ekran kartlarının 28 Ekim‘de düzenlenecek bir etkinlikte duyurulacağı ifade edilmişti. AMD’nin düzenleyeceği etkinlik, PlayStation 5 ve Xbox Series X’in GPU’larıyla aynı mimariye sahip olacak (RDNA2) Radeon RX 6000’in tüm özelliklerini ve fiyatını ortaya koyacak.