Sony, düzenlediği bir etkinlikte dünyanın en küçük ve en hafif tam kare aynasız fotoğraf makinesi Alpha 7C‘yi duyurdu. Ortalama bir akıllı telefondan biraz daha ağır olan bu fotoğraf makinesi, 509 gramlık ağırlığıyla fotoğraf çekme tutkusu olanlara önemli bir avantaj sunacak. Çünkü bugüne dek piyasaya sürülmüş olan tam kare aynasız fotoğraf makinelerinin en büyük dezavantajı, ağır olmalarıydı.

Sony’nin yeni fotoğraf makinesi, sadece 124,0 mm x 71,1 mm x 59,7 mm boyutlara sahip. Ayrıca bu ürün, sahip olduğu retro görünümle de kendisini beğendirecek gibi görünüyor. Ancak her şeyin tasarım olmadığını düşünen fotoğrafçılık tutkunları, Alpha 7C’nin performansından da oldukça memnun kalacaklar.

Karşınızda dünyanın en küçük ve en hafif tam kare aynasız fotoğraf makinesi

Sony’nin Alpha 7C isimli yeni fotoğraf makinesi, 24,2 MP çözünürlük sunan tam kare bir sensör içeriyor. Exmor teknolojisine sahip olan bu sensör, arkadan aydınlatmalı yapısıyla dikkat çekiyor. Özellikle de gölgelerdeki ayrıntıları çok iyi bir şekilde yakalayabilen sensör, parlak noktaları da yakalayabilen 15 kademeli dinamik aralık sunuyor. Gövde içi sabitleme özelliğine de sahip olan fotoğraf makinesi, tripodlara duyulan ihtiyacı azaltacak gibi görünüyor.

Dünyanın en küçük tam kare aynasız fotoğraf makinesi, oyunun kurallarını yeniden yazacak türden. Çünkü Alpha 7C, sensörünün her yerine dağıtılmış olan 693 aşama algılamalı bir otomatik netleme noktası mevcut. Kullanıcılara 10 fps’de seri çekim özelliği de sunan fotoğraf makinesi, 425 kontrast algılama noktasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Bunlarla da yetinmeyen Sony, yeni fotoğraf makinesine insan ve hayvanlar için gerçek zamanlı göz odaklanma özelliği de eklemiş durumda.

Sony Alpha 7C, kablosuz görüntü aktarımı ve hızlı dosya gönderme için Wi-Fi desteğine sahip. Ancak bu destek, sadece hız için kullanılmıyor. Bir kullanıcı, zaten çok hafif olan tam kare aynasız fotoğrafını bir drone’a bağlayarak, Wi-Fi aracılığıyla hem canlı akış hem de fotoğraf ya da video çekimleri yapabiliyor. Üstelik Sony’nin yeni fotoğraf makinesi, “FE” serisi tüm lenslerle birlikte kullanılabiliyor.

Sony tarafından yapılan açıklamalara göre Alpha 7C, ekim ayının sonlarına doğru piyasaya sürülecek. Bir kullanıcı, herhangi bir lens olmadan bu fotoğraf makinesini satın almak isterse, 1,799 dolar (yaklaşık 13,500 TL + vergiler) ödeme yapacaklar. Ancak bir kullanıcı bu fotoğraf makinesine FE 28-60mm F4-F5.6 lensle birlikte sahip olmak isterlerse, yapmaları gereken ödeme 2,099 dolar (yaklaşık 15,750 TL + vergiler) olarak belirlenmiş durumda.