Uzun süredir sevenleri tarafından merakla beklenen, Baldur’s Gate 3 sonunda erken erişim olarak oyuncularıyla buluştu. Steam ve GOG platformlarında bulunan oyun Epic Games‘ te yer almıyor.

Baldur’s Gate 3 için sevindirici haber!

Bioware tarafından 1998 yılında ilk defa piyasaya sürülen Baldur’s Gate oyunu, kendisine büyük bir oyuncu topluluğu edinmeyi başarmıştı. Geliştirilen ilk iki oyundan sonra Larian Studios’ un üstlendiği Baldur’s Gate 3 erken erişimle oyuncuların karşısına çıktı. Yapım şirketinin değişmesi sonucunda oyuncuların aklında endişeler oluşturan oyun, erken erişimde büyük ilgi gördü ve meraklılarının beğenisini topladı.

Baldur’s Gate 3‘ ü diğer RPG oyunlarından ayıran en büyük özelliği ise, oyunda ki karakterin, savaşlarda oyuncuların zekasına göre değişik stratejiler ve döngüler halinde hareket etmesine olanak sağlaması. 

Oyunun geliştirici stüdyosu Larian Studios’un kurucusu Swen Vincke, yaptığı bir açıklamada oyunu “Steam’ de ve GOG platformlarında göreceksiniz Ancak Epic sayfası olmayacak.” şeklinde konuştu. Oyunun yaklaşık 1 sene daha erken erişimde kalması beklenirken, Steam’ de şu an ki fiyatı 249 TL

Minimum sistem gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 7 SP1 64-bit
İşlemci: Intel i5-4690 / AMD FX 4350
Bellek: 8 GB RAM
Ekran Kartı: Nvidia GTX 780 / AMD Radeon R9 280X
DirectX: Sürüm 11
Depolama: 150 GB kullanılabilir alan