Oyun konsollarında rekabetin yaşandığı bir yıl olan 2020’de bu rekabet ilginç bir noktaya gidiyor. İlk olarak Microsoft’un Xbox Series X ve Series S ailesinin fiyatlarını açıklamasının ardından Sony de PlayStation 5 oyun konsolunun Türkiye fiyatını duyurmuştu. Microsoft Xbox Series X için türkiye fiyatını 9.299 TL olarak açıklamıştı. Sony ise PlayStation 5 modelinin fiyatını 8.299 TL olarak duyurmuştu.

Xbox Series X fiyatı düştü

Sony’nin daha uygun bir fiyat duyurmasının ardından Microsoft da Xbox Series X modelinin fiyatında indirim yaptı. Buna göre konsolun fiyatı 9.299 TL yerine 8.299 TL olarak güncellendi. Şimdilik sadece Vatan Bilgisayar internet sitesinde görülen bu rakamın ön sipariş için göründüğünü belirtelim. Muhtemelen resmi olarak satışa sunulacağı tarih olan 10 Kasım’dan itibaren fiyat 9.299 TL olarak güncellenebilir.

Ancak diğer teknoloji marketlerinin internet sitelerindeki fiyatın hala 9.299 TL olarak durduğunu belirtelim. Vatan Bilgisayar belki de reklam olmak ya da ismini geçirtmek için bu tarz bir fiyatlandırmayı duyurmuş olabilir.