Konsol sektörünün önemli isimlerinden biri olan Sony, büyük bir aksilik yaşanmazsa yeni nesil konsolu PlayStation 5’i bu yılın sonlarına doğru tanıtacak. Kısa süre önce PS5 kontrolcüsü DualSense’i tanıtan Sony, Haziran ayında PlayStation 5 için yeni bir etkinlik daha düzenleyecek.

PlayStation 5 etkinliği için tarih verildi!

Bloomberg’in haberine göre Sony 3 Haziran’da dijital olarak bir etkinlik düzenleyecek. Hatırlanacağı üzere bir süre önce de dijital bir etkinlik düzenlenmiş lakin bu etkinlikte yalnızca PS5’in sunacağı yeniliklerden bahsedilmişti.

Sony şimdiye kadar PS5 tasarımına ilişkin bir bilgi paylaşmadı. Dolayısıyla hala yeni nesil PlayStation konsolunun nasıl bir tasarıma sahip olduğunu bilmiyoruz.

Muhtemelen 3 Haziran’da gerçekleşecek olan sunumda artık yeni nesil PS5 konsolu görücüye çıkacaktır. Çünkü konsol hakkında bilmediğimiz tek detay bu kaldı. Sonuç olarak bekleyip göreceğiz. Yalnız Sony’nin PS5 tasarımını es geçip direkt yeni nesil oyunlara odaklanması da bir ihtimal. Lakin yıl sonunda çıkması beklenen konsolun da artık tanıtılması gerekiyor.

Bilindiği üzere Microsoft yeni nesil konsolunu tanıtalı hayli süre geçti. Dolayısıyla artık Sony’den de karşı bir hamle gelmesi gerekiyor.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Sony yıl sonunda tanıtılacak konsolu için ilerleyen dönemde birkaç etkinlik daha düzenleyecek. Muhtemelen bu etkinliklerde de konsolun çıkış oyunları üzerine yoğunlaşılacaktır.