Yıllar öncesinde piksel piksel oynadığımız video oyunları, günümüzde itibarı ile, adeta film sahnelerini aratmayacak kalitede. Zira teknolojinin gelişmesi ile birlikte video oyun endüstrisi de her geçen yıl gelişmeye devam ediyor. 

Son zamanlarda çıkan pek çok oyunda grafik kalitesini bariz görebiliyoruz. Suyun akışı, rüzgarın esmesi, güneşin yansıması, insan vücudunun gözenekleri ve daha birçok detay…

Son yıllarda tanıtılan ve içinde bulunduğumuz 2020 yılında tanıtılmayı bekleyen birbirinden farklı onlarca oyunda bu detayları görmemiz mümkün.

Elbette bu grafiklerin tadına bakabilmek için yüksek performanslı bir ekran kartına sahip olmanız gerekiyor. Hatta içlerinde bazı oyunlar var ki, yüksek performanslı ekran kartınızı bile zorlayabilir. O nedenle yüksek grafikli oyunlar birçok oyuncu tarafından oldukça ilgi görmeye devam etsede malesef oynanamıyor. E tabi ekran kartınız da tek başına yetmiyor. İşlemci, RAM, disk vb. birçok etken faktörün de bu anlamdaki rolü büyük.

Grafik anlamında oldukça kalireli olduğu halde listemizde yer almayan oyunlar da mevcut, ancak biz bu içeriğimizde ekran kartınızı oldukça zorlayacak oyunlara odaklandık.

Peki deyim yerindeyse oyuncuları adeta büyüleyen bu oyunlar hangileri?

İşte ekran kartınızı adeta kemirecek olan, en sağlam grafiklere sahip 10 oyun;