Oyun sektörü şu aralar yeni PlayStation konsoluna odaklanmış durumda. Bilindiği üzere bugün saat 23:00’da Sony PS5 için özel bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlikte PlayStation 5 için gelecek olan özel oyunlar hakkında bilgilendirmelerde bulunulacak. Ayrıca ana konsolun tasarımı da su yüzüne çıkacak.

PlayStation 5 için gelecek olan oyunlardan birisi de God of War!

Hatırlanacağı üzere son God of War oyunu 2018’de raflardaki yerini almıştı. Büyük ses getiren yapım, pek çok sahnesinde devam oyununa da göz kırpmıştı. 

Bir süredir Santa Monica’nın yeni God of War oyunu üzerinde çalıştığına dair söylentiler mevcuttu. Nitekim Santa Monica‘nın bu akşam gerçekleşecek olan etkinlikte sahne alacağını duyurmasıyla birlikte yeni God of War oyunu söylentileri de ayyuka ulaştı.

Muhtemelen Sony, PlayStation 5 için sağlam bir özel oyun duyurmak isteyecektir. Böylece konsol satışlarını da hızlı bir şekilde arttırabilirler. Malum yeni çıkan bir konsolun ilk etapta yüksek satış rakamlarına ulaşması üretici ve oyun geliştiricileri açısından hayli önemli.

3. parti oyun yapımcılarının geliştirdiği oyunlar konsol sattıramayacağı için Sony’nin bu işi kendi özel oyunları ile becermesi gerekiyor. Nitekim God of War da hayli güçlü bir isim. 

Dolayısıyla PlayStation 5 çıkışında satışa çıkacak olan yeni God of War oyunu Sony’nin Microsoft karşısında 1 – 0 önde başlaması anlamına da gelecektir.