Sony’nin yeni oyun konsolu PlayStation 5, bu gece (11 Haziran 2020 Perşembe) saat 23:00’da internet üzerinden düzenlenecek bir etkinlikle tanıtılıyor.

PlayStation 5 özelliklerini canlı yayında anlatacağız

Türkiye saati ile 23:00’da başlayacak olan canlı yayını Teknolojioku YouTube kanalımızdaki canlı yayında sizlerle birlikte izleyeceğiz.

Bu canlı yayında yanımızda olmak ve birkaç yılda bir gerçekleşen bu teknoloji etkinliğini kaçırmak istemiyorsanız aşağıdaki pencereden Hatırlatıcı oluşturabilir ve saat tam 23:00’da YouTube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Yeni konsolla ilgili görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bizlerle paylaşabilirsiniz. Büyüyen Teknolojioku ailesine katkıda bulunmak için YouTube kanalımıza abone olmayı  ve videolarımızı beğenmeyi unutmayın. Desteğiniz bizim için önemli ve bu tarz destekler  size daha fazla içerik üretmek için bize motivasyon oluyor.  

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Daha önce açıklandığı üzere PlayStation 5 teknik özellikleri şu şekilde olacak

İşlemci: 8x Zen 2 çekirdek – 3,5 GHz
GPU: 10,28 TFLOP, 36 CU 2,23 GHz
GPU mimarisi: Özel RDNA 2
Bellek: 16 GB GDDR6 / 256 bit
Bellek bant genişliği: 448 GB/sn
Dahili depolama: 825 GB SSD
IO: 5,55 GB/sn (Ham) 8-9 GB/sn (sıkıştırılmış)
Artırılabilir hafıza: NVMe SSD Slotu
Harici depolama: USB HDD desteği
Optik sürücü: 4K UHD Blu-ray sürücü

Bu özellikler içerisinde Sony‘nin özellikle üzerinde durduğu nokta gelişmiş SSD teknolojisi. Zira PS5 için oyun geliştiren yapımcılar bile bu SSD teknolojisinin PC’de kullanılandan çok daha iyi ve verimli çalıştığını söylüyorlar. 

Muhtemelen bu detayları gece 23:00 da başlayacak olan etkinlikte öğrenmiş olacağız.