Merakla beklenen ve konsol tutkunlarının heyecanla takip ettiği cihazlardan biri olan PlayStation 5 resmi olarak tanıtıldı. İnternet üzerinden yapılan ve bizim de canlı yayın yaparak tüm detaylarını sizlere aktardığımız yeni konsolun iki farklı sürümü olacak. Sürümlerden birinde disk okuyucu yer alırken Digital olarak adlandırılan sürümde ise disk okuyucu bulunmayacak.

Bu tasarım alınır: PlayStation 5 işte böyle olacak

Dikey olarak tasarlanan PlayStation 5 oyun konsolunda estetik bir görünüm yer alıyor. Konsolun üst kısmında mavi renkli LED bir aydınlatma yer alırken disk olan sürümün alt kısmı biraz daha şişik bir tasarıma sahip. Her iki konsol da tasarım olarak birbirine çok benziyor. Sadece disk olmayan sürümde tasarımın daha ince ve daha estetik durduğunu belirtelim.

İnternet üzerinden düzenlenen etkinlikte ürünün tasarımı, kulaklık, şarj istasyonu, uzaktan kumanda (medya oynatıcı için) ve benzeri aksesuarlar da tanıtıldı. Aynı zamanda bazıları konsola özel olacak yeni oyunlar da gösterildi. GTA V online sürümünün PlayStation 5 sahipleri için de kullanılabilir olduğunun bilgisi verilirken, Gran Tuorismo ve Spider Man serisinin yeni oyunlarından da videolar gösterildi. Teknolojioku olarak oyunlardan çok fazla etkilenmediğimizi ve böylesine güçlü bir konsolu alma motivasyonumuzu etkileyecek seviyede bir oyunun (şimdilik) tanıtılmadığını da belirtelim.

PlayStation 5 fiyatı

Bu yılın sonlarına doğru dünya çapında satışa sunulması beklenen PlayStation 5’in fiyatı hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak iki sürümle gelecek PlayStation 5’te Digital Editon versiyonunun normal sürüme göre daha uygun fiyatlı olması bekleniyor.

Teknolojioku YouTube kanalımızda yaptığımız canlı yayını aşağıda izleyebilirsiniz: