PlayStation 4 sahiplerinin büyük bir sabırsızlıkla beklediği The Last of Us Part 2 sonunda raflardaki yerini aldı. Bilindiği üzere oyuna dair ilk incelemeler yaklaşık olarak 1 hafta önce yayınlanmıştı. Hatta bizde The Last of Us Part 2 incelememizi takipçilerimizle paylaşmıştık. Dilerseniz bu incelemeye aşağıdan göz atabilirsiniz.

The Last of Us 2 Türkiye fiyatı 500 TL oldu!

Türkçe alt yazı ve dublaj seçeneği ile gelen The Last of Us Part 2 bugün itibariyle raflardaki yerini aldı. Oyunun resmi çıkışını yapmasıyla birlikte PS Store üzerindeki fiyatları da zamlandı.

Şimdiye kadar 429 TL’den satılan standart sürüm fiyatı 499 TL’ye yükselirken, 489 TL’den satılan Deluxe Edition ise 569 TL’ye yükseldi.

Öte yandan oyunun kutulu versiyonu için belirlenen etiket de 499 TL. Yani PS Store yerine herhangi bir teknoloji mağazasına giderseniz karşınıza yine aynı fiyat etiketi çıkacaktır.

Açık konuşmak gerekirse, bir oyun için 500 TL vermek çok kolay bir iş değil. Bu oyunun Avrupa ya da ABD fiyatı 60 birim. Yani 60TL gibi düşünebilirsiniz. Avrupa’daki Amerika’daki insanların 60 birim ödediği bir oyun için biz 500 birim ödüyoruz. Sonra da Türkiye’de oyun sektörü gelişmiyor, oyun satışları istenilen seviyeye ulaşmıyor deniliyor.

Bu fiyatlarla ne oyun sektörü gelişir, ne de oyun satılır. Yorum sizlerin.

200$’ı 1500$’a çevirebilirsiniz.Nasıl oldugunu öğrenin.