Neredeyse tüm dünyanın merakla beklediği PlayStation 5 lansmanı gerçekleşeli çok oldu ancak buna rağmen hala konsolun çıkış tarihi ve fiyatı hakkında herhangi bir bilgiye sahip değiliz. Zira Japonya merkezli üretici Sony, tanıtım etkinliğinde bu konulara eğilmek yerine daha çok konsol için çıkacak oyunlara yönelmişti. PlayStation 5 özellikleri hakkında da bizleri aydınlatan şirket, teknik özellikler noktasında çok boğulmuş ve tanıtım hayal kırıklığı yaratmıştı. Sony‘nin vermesi gereken bilgileri ise bizlere sızıntıları ile ünlü  IronManPS5 isimli Twitter kullanıcısı verdi.

PlayStation 5 fiyatı ve çıkış tarihi sızdırıldı!

Paylaşılan sızıntılara göre PlayStation 5 ilk başta yalnızca birkaç ülke için çıkışını gerçekleştirmiş olacak. Konsolun çıkışı için bahsedilen tarih ise 20 Kasım’ı işaret ediyor. Yani PlayStation 5 20 Kasım itibari ile Kuzey Amerika ve Avrupa’daki çeşitli ülkelerde raflardaki yerini almış olacak. Kullanıcının sızdırdığı bilgiler bununla da sınırlı değil. İddialara göre Sony‘nin yeni oyun canavarı için belirlenen fiyat etiketi ise 499 euro olacak. Biraz daha uygun fiyatlı olmasını beklediğimiz Digital Edition modelinin fiyatı ise 399 euro olarak belirlenecek.

Yalnızca PS5 konusunda değil aksesuarlar noktasında da çeşitli iddialar var. Buna göre Dual Sense fiyatı 59,99 euro olurken, Pulse 3D kablosuz kulaklık fiyatı ise 179 euro fiyat etiketine sahip olacak. Ayrıca bu fiyatların getirilen ek vergiler ile beraber bambaşka bir noktaya gitmesi de kuvvetle muhtemel. Zira bilindiği üzere ülkemizdeki vergi politikaları teknolojik ürünlerin fiyatlarını da iyiden iyiye arttırıyor.

200$’ı 1500$’a çevirebilirsiniz.Nasıl oldugunu öğrenin.