Önemli bir meraklı kitlesi bulunan popüler oyunlardan biri olan Fallout nihayet beyaz perdeye uyarlanıyor. Amazon Studios tarafından dizi haline getirelecek oyun Amazon Prime kullanıcıları tarafından izlenebilecek. Konuyla ilgili açıklama Amazon Studios’un Twitter hesabından yapıldı. Bethesda Studios’un bir oyunu olan Fallout, Kilter Film tarafından dizi haline getirilecek.

Kıyamet sonrası bir dünyada geçen oyun 22. ve 23. yüzyıllarda geçen birden fazla oyundan oluşuyor. Nükleer bir savaş sonrası yaşananları anlatan oyunun dizisinin hangi tarih aralığını ya da oyunun hangi sürümünü anlatacağı şimdilik net değil.

İlk Fallout oyunu 1997 yılında piyasaya sürüldü. Daha sonra onu 1998 yılında Fallout 2, 2008 yılında Fallout 3, 2015 yılında Fallout 4 takip etti. Son olarak Fallout 76 ismiyle 2018 yılında oyun severlerle buluşan oyunun dizi haberi de serinin tutkunları tarafından büyük ilgi gördü. Ancak sosyal medyada serinin tutkunları ikiye ayrılmış durumda. Bir kısmı bu haberi olumlu bulurken, bir diğer kısmı uyarlamanın nasıl yapılacağı konusunda endişeli. Genelde oyun uyarlamalarının beyaz perde de başarılı olmaması (dizi ya da film olması fark etmiyor) beklentilerin karmaşık olmasına yol açıyor.

Sonunda: Fallout oyunun dizisi geliyor!

Oyunu dizi haline getirecek ekipte yapımcıları arasında yönetmen Christopher Nolan’ın kardeşi Jonathan Nolan, Westworld dizisinin senaristlerinden biri olan Lisa Joy ve Athena Wickham, gibi isimlerin adı geçiyor.

Dizinin çekimlerinin ne zaman başlayacağı ya da ne zaman yayına gireceği konusunda net bir bilgi bulunmuyor.