Yazılım devi Microsoft’un Xbox oyun platformu için geliştirdiği oyunları uzaktan oynamayı sağlayan yeni servisi xCloud Eylül ayından itibaren kullanıma sunuluyor. Bir süredir testleri yapılan servis Xbox kullanıcılarının oyunlarını mobil cihazlar üzerinden oynamasına imkan sağlıyor.

Microsoft xCloud kullanıma sunuluyor!

Google Stadia ve NVidia GeForce Now gibi hizmetlerle rekabet edecek olan servis Eylül ayından itibaren Xbox Game Pass Ultimate aboneliğine dahil olacak. Şirketten yapılan açıklamaya göre 100’den fazla oyunun yer aldığı Xbox Game Pass Ultimate ile birlikte ücretsiz olarak kullanılacak olan yeni servisin şimdilik hangi ülkelerde aktif olacağı belli değil. Yani bu yeni hizmetin Türkiye’de kullanılıp kullanılmayacağı belli değil. Yeri gelmişken belirtelim: Xbox Game Pass Ultimate aboneliği için Türkiye’de ayda 44.99 TL ödemek gerekiyor. 

xCloud hizmeti ile oyun tutkunları tablet ya da telefonlarında Xbox oyunlarının oynayabilecek. Ancak şimdilik servisin Android cihazlar üzerinden kullanılacağı biliniyor. iPad ve iPhone cihazlarında bu servisin kullanılıp kullanılmayacağı ise net değil. Öte yandan test döneminde iPhone ve iPad üzerinde kullanımın yapılabildiğini belirtelim. Ancak Apple da benzer bir oyun servisine sahip olduğu için xCloud resmi olarak kullanıma sunulduğunda hiçbir zaman Apple cihazları üzerinden kullanıma geçmeyebilir.

Son dönemin popüler konusu olan oyunları mobil cihazlarda da oynatabilme birden fazla markanın ilgi alanına giren bir konu haline geldi. Apple, Google, NVidia gibi dev şirketlerin bu alanda farklı servisleri bulunuyor. Servislerin temel amacı ise aylık bir üyelik ücreti karşılığında mobil cihazlar üzerinden oyun oynatmak.