Şu aralar PS4 sahiplerinin hayli keyifli vakit geçirdiğini söylemek mümkün. Zira oyun severler daha Last of Us Part 2 ile ola maceralarını sürdürürken şimdi de bir diğer sağlam oyun Ghost of Tsushima raflardaki yerini aldı.

Vatan, millet Tsushima! Ghost of Tsushima inceleme!

Ghost of Tsushima genel olarak aksiyona dayanan açık dünya temalı bir yapım. Daha önce Assassins Creed serisinin herhangi bir oyununu oynayıp beğendiyseniz, Ghost of Tsushima’yı da beğeneceğini garanti edebiliriz.

Oyunda vatanı Tsushima, başında Kubilay Han’ın bulunduğu Moğollar tarafından işgal edilen bir Japon samurayını kontrol ediyoruz. Samuray dediğimiz bakmayın. Karakterimiz yeri geldiğinde bir Ninja gibi kıvrak hareket edip, görünmeden düşmanlarını alt edebiliyor.

Dilerseniz oyunun detaylı inceleme videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Genel itibariyle oyunun hayli sürükleyici olduğunu söylemek mümkün. Açık dünya tarzı bir yapım olduğu için oynanış süresi de tatmin edici. Yani tüm yan görevleri vs. yapmak istediğinizde günlerce oyunun başından kalkmadan oynayabilirsiniz.

Ghost of Tsushima bu açıdan bakıldığında parasını sonuna kadar hak eden bir yapım. Elbette oyunda Türkçe alt yazı desteğinin bulunduğunu da hatırlatmamız gerekiyor. Bu bile oyunu almak için başlı başına bir sebep sayılabilir.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Ghost of Tsushima, büyük bir ihtimalle PS4 için yayınlanan son özel oyun olacak. Malum yıl sonunda PS5 geliyor. Sony’nin bu saatten sonra PS4 için emek ve para harcaması pek de mantıklı görünmüyor.