İşlemci devi Intel, çok yakın bir zamanda yeni işlemci serisi Ice Lake-SP Xeon işlemcilerini tanıtacak. Yeni işlemci serisiyle birlikte elbette elimize fazlasıyla güçlü SKU'lar da geçecek. Uzun süredir 14 nm teknolojisiyle idare eden ve bir süre daha bu teknolojiyi kullanacak olan Intel, 10 nm teknolojisini ilk olarak bu seride kullanacak.

Peki bu işlemciler bize tam olarak ne sunacak? Genel anlamda yüksek işlem gücünün gerektiği yerlerde kullanılmak üzere tasarlanan bu işlemciler, çift soket sistemiyle birlikte Geekbench üzerinde teste girdi. Geekbench'te yer alan test sonuçları da işlemcilerin gerçek gücünün ne olacağını gösterdi.

Intel'in canavarı Geekbench'te:

Çift soket sistemiyle gelecek olan 10 nm Intel Ice Lake-SP Xeon, toplamda 56 çekirdek ve 112 iş parçacığıyla performans testine giriş yaptı. 1,50 GHz temel hıza sahip olan ve maksimum 3,19 GHz hıza kadar çıkabilen işlemci, Microsoft Windows Server 2019'un yüklü olduğu ve toplamda 511,66 GB RAM'in olduğu bir platformda test edildi.

İşlemci, tek çekirdekle yapılan testlerde 3.424 puan elde etmeyi başardı. Bunun yanı sıra Intel'in canavar işlemcisi, çok çekirdekli performans testinde 38.079 puan elde etti. Yani Intel, henüz test aşamasında olan işlemcileriyle şimdiden iş dünyasındaki yerini korumaya ne kadar istekli olduğunu da gösterdi.

Intel'in en büyük rakibi olan AMD'nin aynı kategorideki 64 çekirdekli ve 128 iş parçacıklı AMD EPYC 7442 işlemcisi de daha önce Geekbench'te teste girmişti. Bu işlemci tek çekirdekli performans testinde 4.398 puan alarak Intel'i geçse de çok çekirdekli performans testinde 35.492 puanla Intel'in gerisinde kalmıştı.

Ancak Intel, geçtiğimiz hafta 7 nm teknolojisinin 6 ay daha ertelendiğini duyurmuştu. Bu da rakip şirket AMD'nin 7 nm teknolojisine sahip olacak bir sonraki işlemcisi olan EPYC 7003'ün rekabette büyük bir avantaj yakalama şansı olduğu anlamına geliyordu. Tabii tüm bu sürecin nasıl sonuç vereceğini ancak bekleyerek göreceğiz.