Yapay zeka, iletişim ve eğlence sektörlerinde hizmet veren dünyanın en büyük bilişim şirketlerinden Tencent’in, 1 milyarı aşkın kullanıcıya sahip anlık mesajlaşma uygulaması WeChat’in dijital ödeme hizmeti olan WeChat Pay, ICBC Turkey (Çin Endüstri ve Ticaret Bankası) iş birliği ile Türkiye’de kullanıma sunuluyor.

Kare kod tabanlı bir dijital ödeme sistemi olan WeChat Pay için ICBC Turkey tarafından yapılan açıklamada, “Dünyanın en çok tercih edilen kare kodlu ödeme sistemlerinden biri olan WeChat Pay artık Türkiye’de.” ifadeleri kullanılırken, uygulamanın ilk olarak İstanbul Havalimanı’nda hayata geçirileceği, ardından ise ülke genelinde daha fazla noktada kullanıma sunulacağı belirtildi.

WeChat Pay'de TL ile yapılan işlemler direkt Yuan'a çevrilebilecek

Halihazırda WeChat Pay kullanıcısı olan kişiler, artık Türkiye’de de kullanıma sunulan dijital ödeme sistemi sayesinde doğrudan mobil cihazları üzerinden ödeme işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Üstelik WeChat’in en geniş kullanıcı kitlesini oluşturan Çinliler, Türkiye’ye geldiklerinde ödemelerini WeChat üzerinden Çin’in resmi para birimi olan Yuan ile yapabilecekler.

ICBC Turkey’in açıklamasında “ICBC Turkey WeChat Pay Projesi” kapsamında kullanıma sunulan hizmetin hızlı, ekonomik ve müşteri odaklı olduğu belirtilirken, WeChat Pay’in WeChat uygulamasıyla entegre olduğu ve Türk Lirası ile yapılan işlemler anlık olarak Çin Yuanı’na çevrileceğinden Çin'den gelen müşterilerin döviz kuru konusunda herhangi bir endişesi olmayacağını belirtti.