Son alınan bilgilere göre yonga seti üretiminde lider konumda olan Intel'in popüler işlemcileri için EVO isimli yeni bir marka çıkaracağı düşünülüyor. Twitterati isimli kullanıcı tarafından ortaya çıkarılan bu bilgi, şirketin yeni Alder Lake platformunda kendini gösterdi. İsim seçiminin İngilizcede devrim anlamına gelen 'evolution'dan geldiğini ve Intel'in EVO markasıyla birlikte Intel'in büyük bir değişikliğe gideceğini de söyleyebiliriz.

Intel, bu zamana kadar gelenekselleşmiş diyebileceğimiz bir markalandırmayı kullanıyordu ancak işlemci devinin tasarım anlamında bir değişikliğe gideceği görülüyor. Bir çember içerisinde bulunan Intel logosunun artık gittiğini ve yerini daha minimalistik bir Intel logosuna bıraktığını da görebiliyoruz. Tabii ki bu yalnızca yeni Intel EVO işlemciler için geçerli değil.

Yeni seriyle birlikte tüm logolar değişiyor

Intel'de alışık olduğumuz 'i' ifadesinin logoların sağ alt kısmına yerleştirildiğini görebiliyoruz. Bunun yanı sıra logoların artık tamamen kare olduğunu ve sade bir tasarımın tercih edildiğini de söyleyebiliriz. Gelecek senenin ikinci yarısında çıkması beklenen Intel Alder Lake serisinin büyük yenilikler getireceği şimdiden belli oluyor.

Özellikle pil ömrü konusunda ciddi geliştirmeleri beraberinde getirmesi beklenen işlemcilerin Intel'in bu zamana kadarki en küçük çekirdeklerini kullanırken büyük bir gücü barındıracağı söyleniyor. Dahası, Wccftech'in iddialarına göre bu işlemciler sayesinde iki gün boyunca şarj etmeyeceğimiz dizüstü bilgisayarları da görebiliriz.

(Intel'in mevcut logoları)

Tabii ki logo konusunda değişiklikler elimize geçmiş olsa da aldığımız bilgiler bununla sınırlı değil. Masaüstü bilgisayarlarda kullanılacak olan ve Alder Lake S ismini taşıyacak Alder Lake serisi 125 W'a kadar TDP ve 8'i büyük, 8'i küçük olmak üzere 16 çekirdeğe kadar donanımı içerisinde barındıracak. Olası özelliklerin aşağıdaki şekilde olması bekleniyor:

Alder Lake-S

  • 8 Büyük Çekirdek + 8 Küçük Çekirdek – GT1 GPU
  • 6 Büyük Çekirdek + 0 Küçük Çekirdek – GT1 GPU

Alder Lake-P

  • 2 Büyük Çekirdek + 8 Küçük Çekirdek – GT2 GPU
  • 6 Büyük Çekirdek + 8 Küçük Çekirdek – GT2 GPU

Alder Lake-M

  • 2 Büyük Çekirdek + 8 Küçük Çekirdek – GT2 GPU