Japonya merkezli teknoloji devi Sony, bugün düzenlediği bir etkinlikte son çeyrek için mali durumunu açıkladı. Sony tarafından yapılan açıklamalarda en çok dikkat çeken şeyse, PlayStation 4'le ilgili yapılan açıklamalardı. Sony, PlayStation 4'ün hala peynir ekmek gibi sattığını ilan etti.

Teknoloji devi, mayıs ayında yaptığı açıklamalarda 7 yaşındaki PlayStation 4'ün bugüne kadar 110.4 milyon sattığını açıklamıştı. Yapılan son açıklamalarsa PlayStation 4 satışlarının 112.3 milyona yükseldiğini gözler önüne seriyor. Ancak bu satış rakamı bile PlayStation 4'ü zirveye taşımaya yetmedi. Çünkü bugüne kadar piyasaya sürülen hiçbir oyun konsolu, 155 milyondan fazla satan PlayStation 2'ye yetişememiş durumda.

Sony tarafından yapılan diğer açıklamalarda, son çeyrekteki satışların yüzde 74 kadarının dijital ortam üzerinden gerçekleştirildiğine değinildi. Ayrıca yine son çeyrekte, 45 milyondan fazla kullanıcının ücretli bir abonelik sistemi olan PlayStation Plus'a üye olduğu ifade edildi. Yaşanan bu gelişmeler, pandemi sürecinin insanları video oyunlara yönlendirdiğinin açık bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Bu arada Sony, yıl sonunda yeni oyun konsolu PlayStation 5'i piyasaya sürecek. Ancak bu durum, PlayStation 4 satışlarını düşürmemiş gibi görünüyor. Hatta Sony, PlayStation 5'i 2019 yılında piyasaya sürmediği için pişman bile olabilir. Çünkü PlayStation 5 satışlarında ciddi bir patlamanın yaşanması gerekiyor. Eğer PlayStation 5 bir yıl önce piyasaya sürülseydi pandemi süreci, Sony'nin yüzünü epeyce güldürebilirdi.