Akıllı telefon donanımları üzerinde çalışmalarını sürdüren MediaTek, son dönemlerde piyasaya sürdüğü işlemci ve modemlerle teknoloji üreticilerinin gözdesi olmayı başardı. Geçtiğimiz yıl itibarıyla da yönünü bilgisayar sektörüne çeviren MediaTek, yeni bir ürün duyurusu gerçekleştirdi. Bu ürün, Intel tabanlı dizüstü bilgisayarlara 5G deneyimi sunacak “T700” modem olarak karşımıza çıkıyor.

MediaTek tarafından yapılan açıklamalarda, T700 modemin donanım ve tasarımla ilgili tüm detaylarının ve seri üretime geçmeden önce yapılan son test aşamasının hem laboratuvar hem de gerçek koşullar altında başarıyla tamamlandığını ifade ediyor. Yani MediaTek'in dizüstü bilgisayarlara 5G bağlantı desteği sunacak yeni modemi, seri üretim aşaması için hazır durumda.

MediaTek'in dizüstü bilgisayarlarda kullanılmak üzere geliştirdiği modem, Intel tabanlı bilgisayarlara yeni soluk getirecek. Yapılan açıklamalara göre bir dizüstü bilgisayarda bu modemi kullanarak 5G bağlantı deneyimi yaşamak isteyen kullanıcılar, uzunca bir süre de beklemeyecekler. Çünkü her iki şirket de bu modemin kullanılabileceği dizüstü bilgisayarları, 2021'in başlarında kullanıcılara sunmayı hedeflediklerini dile getiriyor.

MediaTek Başkanı Joe Chen tarafından yapılan açıklamalarda, Intel ile kurulan ortaklığın 5G üzerinde yaptıkları çalışmaların doğal bir uzantısı olduğu belirtildi. MediaTek'in zaten bir süredir bilgisayar sektörüne girmek için fırsat kolladığını ifade eden Chen, Intel'in bu konudaki derin uzmanlığıyla bu çalışmayı gerçekleştirdikleri için şanslı olduklarını dile getiriyor. Chen'e göre T700 ile dizüstü bilgisayarların tanımı baştan yapılacak ve tüketicilere en iyi deneyim sunulacak.

Intel, geçtiğimiz yıla kadar modem üretimi üzerinde çalışıyordu. Hatta Intel'in modem üretimindeki en büyük müşterilerinden bir tanesi Apple'dı. Ancak Intel cephesinde yaşanan sorunlar, modem üretim biriminde ciddi aksaklıkların yaşanmasına neden oldu. Yaşanan sorunlara çözüm arayan Apple ise çareyi, Intel'in modem üretim birimini satın almakta bulmuştu. Satış işleminin ardından da Intel ile MediaTek, bir iş birliğine giderek modem üretimine başladıklarını açıklamışlardı. İşte bu iş birliğinin meyvelerinden bir tanesi de T700 olarak karşımıza çıkmış durumda.