İlk kez 10 Mart tarihinde Türkiye'de ortaya çıkan ve bu zamana kadar 237.265 doğrulanmış vakaya ve 5.5.798 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Bunun yanı sıra 220.546 hasta da iyileşti.

Türkiye'deki vaka sayısı uzun bir süredir 1.000'in altında seyrediyordu ancak son birkaç gündür vaka sayısının 1.000'in üzerine çıkması, birçok kişinin endişelenmesine neden oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünkü verilerden bahsederken Yeni hasta, vefat ve ağır hasta sayılarımız, zatürreli hasta oranımız; bazı farklarla dünkünden daha az. Fakat bu verilerden hiçbiri yarınki ya da bir hafta sonraki sonuçlar konusunda garanti sunmuyor. İyi haberlere sadece sıkı tedbirler dayanak olabilir” ifadelerini kullandı.

“Hastalık sadece kurallara uyanı uymayandan ayırıyor”

Sağlık Bakanı Koca, son attığı Tweette 64 yaşındaki herkese iki kat tedbirli olmalarını belirtti. Fahrettin Koca, yaptığı şu ifadeleri kullandı: Aramızda dağlar yok. Mesafeyi ayarlayın. Hastalık, sadece kurallara uyanı uymayandan ayırıyor. 64 YAŞ VE ALTI iki kat tedbirli olmalı. Bir büyükleri, bir kendileri için.”

Uzmanlar, son zamanlarda birçok kişinin tedbiri elden bıraktığını, maske kullanımı, sosyal mesafe gibi önlemleri uygulamadığını kaydetti. Bilim Kurulu Üyesi Profesör Doktor Yeşim Taşova, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarla 2. dalga konusunda uyardı.