Son dönemlerde iyiden iyiye popüler hale gelen canlı yayın platformları, bugün milyonlarca kullanıcıya sahip. Bu platformların başında da Amazon'un sahip olduğu Twitch geliyor. Kullanıcılar, bu platformu herhangi bir ücret ödemeden kullanabilmelerinin yanı sıra özel ayrıcalıklar sunan ücretli abonelik satın alarak da kullanabiliyorlardı. Twitch'in ücretli abonelik sistemi, bugüne kadar “Twitch Prime” olarak isimlendiriliyordu.

Amazon yetkilileri, aldıkları yeni bir kararla birlikte Twitch Prime'ın adını değiştirdiğini duyurdu. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre Twitch Prime artık, “Prime Gaming” olarak isimlendirilecek. Amazon, Twitch isminden uzaklaşarak şirketle bütünleşen “Prime” kelimesini ön plana çıkarabilmek için böyle bir adım atmış gibi görünüyor.

Amazon'un Prime Gaming isimli hizmeti, Twitch Prime abonelerinin hayatlarında hiçbir şey değiştirmeyecek. Aboneler yine aynı ayrıcalıklara sahip olacaklar. Yani bugüne kadar Twitch Prime sistemine abone olan kullanıcılar, özel oyun içi içeriklere ve ücretsiz oyunlara sahip olmalarının yanı sıra, sevdikleri yayıncılara abone olmaya devam edecekler. Yani temelde sadece, bir isim değişikliği meydana gelmiş durumda.

Amazon, Prime Gaming ismini de durduk yere tercih etmedi. Şirket, video oyun sektörüne zaten uzunca bir süredir bağlı. Örneğin şirket, Amazon Games adı altında kendi oyunlarını piyasaya sürmeye çalışıyor. Bugüne kadar Amazon Games imzalı oyunlar istenen seviyeye ulaşmamış olsa da ilerleyen dönemler, Amazon'un video oyun sektöründe de önemli projelere imza atacağının açık bir göstergesi olarak karşımıza çıkacak.

Haberimizin başında, Amazon'un Prime kelimesini zaten benimsediğinden bahsetmiştik. Öyle ki şirket, Amazon Prime Video isminde ücretli bir abonelik hizmetine sahip. Bu hizmet, kullanıcıların dizi, film ve videolara erişmelerini sağlıyor. Ayrıca şirketin Prime Reading isimli bir de ücretli e-kitap servisi bulunuyor. İşte Prime Gaming hamlesiyle birlikte Amazon, kullanıcılara daha bütünleştirici bir izlenim sunmaya çalışıyor gibi görünüyor.