Çinli teknoloji devi Xiaomi, dün düzenlediği bir etkinlikte yeni ürünlerini tanıttı. Şirketin duyurduğu ürünler arasında Mi 10 Ultra, Redmi K30 Ultra ve Mi TV Lux Transparent Edition vardı. Xiaomi, 10. yılı için düzenlediği etkinlikte duyurduğu tüm ürünlerle dikkat çekmişti ancak tüketicileri kendine en çok hayran bırakan ürün hiç şüphesiz Mi TV Lux Transparent Edition'dı. Çünkü bu televizyon, bugüne kadar gördüklerimizden hayli farklı bir özelliğe sahipti.

Mi TV Lux Transparent Edition, adından da anlaşılabileceği üzere transparan bir yapıya sahip. Yani bir kullanıcı, bu televizyonun ekranının arka kısmını rahatlıkla görebiliyor. Aslına bakacak olursak bu tür televizyonlar daha önce de tasarlanmıştı ancak Xiaomi, bu tarz bir özelliğe sahip olan televizyonu ilk kez seri üretime geçiren şirket oldu. Üstelik Xiaomi'nin şeffaf yapıya sahip televizyonu, 7,100 dolar (yaklaşık 52,000 TL + vergiler) gibi ciddi bir etikete sahipti. Ancak bu yüksek fiyat, Xiaomi hayranlarını bir an bile düşündürmemiş gibi görünüyor.

Xiaomi, dün yaptığı tanıtımın hemen ardından, bu televizyonun ön sipariş kapsamında satışa sunacağını açıkladı. Verdiği sözü de tutan Xiaomi, etkinlik bittiği anda bu televizyonu ön siparişe açtı. Ancak belki de Xiaomi'nin bile aklına gelmeyecek bir olay yaşandı. Xiaomi'nin ufak bir servet değerindeki şeffaf televizyonu, sadece 1 saniyede stoklarını sıfırlamayı başardı.

Xiaomi Mi TV Lux Transparent Edition, 55 inç büyüklüğünde şeffaf bir OLED ekrana sahip. 5,7 mm gibi ultra ince bir tasarıma sahip olan televizyon, DCI-P3 renk gamının yüzde 93'ünü içeriyor ve kullanıcılara 1,07 milyara kadar renk sunuyor. Ayrıca bu televizyon, sahip olduğu 120 Hz tazeleme oranıyla da kullanıcıları etkiliyor. 

MediaTek 9650 işlemciden güç alan Xiaomi'nin şeffaf yapıdaki televizyonu, Mali-G52 GPU ile destekleniyor. Xiaomi, Mi TV Lux Transparent Edition'ın sağlam bir yapay zeka desteğine sahip olduğunu ve bu sayede de kullanıcılar için bambaşka bir deneyimin kapılarını aralayacağını ifade ediyor. Tüketiciler, işte bu yapıdaki bir televizyonda bir de şeffaf ekran deneyimi yaşama imkanı yakalıyorlar.

Stokları bir saniyede tükenen Xiaomi Mi TV Lux Transparent Edition'ın Çin dışına ne zaman çıkacağı, hangi ülkelere gideceği gibi detaylar bilinmiyor. Ancak bu televizyonun Çinli tüketicileri daha şimdiden mest edeceği aşikar. Xiaomi'nin yeni televizyonunun sektörü nasıl etkileyeceğini ise ilerleyen günler gösterecek.