Özellikle koronavirüs salgını sebebiyle görüntülü konuşma ve konferans uygulamaları büyük bir popülerlik kazandı. Bahçeşehir Koleji de yeni bir görüntülü konuşma platformu geliştirdi.

İki yıldır Metodbox uygulamasını kullanan Bahçeşehir Koleji, bu uygulamaya ek olarak yeni bir uygulama geliştirdi. 'SeeMeet' adı verilen uygulama, Türkiye'nin eğitim entegrasyonlu ilk görüntülü konuşma uygulaması oldu.

Eğitim entegrasyonlu görüntülü konuşma patformu: SeeMeet

Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, 5 yıldır üzerinde çalıştıkları Metodbox ile Kişiye Özgü Öğrenim Modeli'ni (KÖM) yapay zekâ tabanlı hale getirdiklerini söyledi. Yücel, Metodbox ile uzaktan eğitim sürecinde de oldukça başarılı sonuçlar aldıklarını dile getirdi.

İstanbul ve Ankara'da yazılımcı ve mühendis kadroları olduğunu söyleyen Yücel, “Şimdi bu ekiple birlikte, eğitim entegrasyonu olan ilk yerli görüntülü konuşma uygulamamız SeeMeet'i ortaya çıkardık. İsmini 7. sınıf öğrencilerimizden Elif Naz Öztürk'ün koyduğu ve bizim de hemen benimsediğimiz SeeMeet'i Nisan ayından bu yana kullanıyoruz. Türkiye, bilim ve teknoloji üreten bir ülke olacak diyoruz” dedi.

Eğitim ve Eğitim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge Aslan, verilerin Türkiye'de saklanacağını ve bu sayede ne öğrencilerin ne de velililerin güvenlik endişesi yaşamayacağını dile getirdi. Aslan, ilerleyen süreçte uygulamayı yurt dışına ihraç etmeyi düşündüklerini de ifade etti.

Aslan, “Öğretmenimiz ders işlerken öğrencilerimizle anlık anket çalışması yapabiliyor. Ölçme değerlendirme, eğitim öğretimin olmazsa olmazıdır. Sınıf içerisinde öğrencilerle anlık olarak test paylaşıyor. Test sonucuna göre hangi öğrencinin eksiği var, hangi öğrencinin daha çok desteklenmesi gerekiyor ise öğretmenlerimiz bunları belirleyerek bireysel olarak ya da küçük gruplar halinde öğrencilerle etüt çalışması ve bireysel ödevlendirme yapabiliyor.” ifadelerini kullandı.