Güney Koreli yarı iletken üreticisi SK Hynix, dünyanın ilk 128 katmanlı belleğe sahip SDD modelini duyurdu. SK Hynix Gold P31 olarak adlandırılan SSD, aynı zamanda şirketin ilk PCIe SSD modeli oldu.

SK Hynix tarafından yapılan açıklamaya göre Gold P31, piyasadaki en hızlı ve en yenilikçi SSD modellerinden biri olacak. SK Hynix, ilk PCIe SSD modelinin daha uygun fiyata daha yüksek performans ve daha uzun süre dayanıklılık vadettiğini belirtiyor.

Bu arada; SK Hynix ismi size yabancı geldiyse sebebinin, şirketin kendi SSD modelini üretmekte geç kalması olduğunu söyleyebiliriz. Zira pek çoğumuzun memnuniyetle kullandığı yeni nesil NVIDIA ekran kartlarının kalbinde dahi SK Hynix tarafından üretilen GDDR6 bellekler bulunuyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre SK Hynix Gold P31, 3500 MB/s okuma ve 3200 MB/s yazma hızına sahip. Şirketin 1 TB kapasiteye sahip ilk SSD modelinin yazma dayanıklılığının ise 750 TBW civarında olduğu belirtiliyor. 

SK Hynix Gold P31 -en azından şimdilik- sadece 250 GB, 500 GB ve 1 TB kapasiteli versiyonlarıyla satışa sunulacak. Güney Koreli şirket, ilk SSD modeli için 5 yıl garanti sunarken 135 dolarlık (yaklaşık 999 TL) bir başlangıç fiyatı belirledi.