Oyun dünyasının en uzun soluklu serilerinden biri olan Call of Duty önümüzdeki sonbaharda yeni oyunuyla PC ve konsollarımıza konuk olacak.

Hatırlanacağı üzere serinin son çıkan oyunu Modern Warfare olmuştu. Activision’un Modern Warfare sonrası nasıl bir hikaye ile oyun severlerin karşısına çıkacağı merak konusuydu. Nitekim bu konu da netleşti.

Yeni Call of Duty oyunu Black Ops Cold War ismini taşıyacak ve soğuk savaş yıllarındaki çatışmaları anlatacak. Elbette burada savaş benzeri çatışmalardan bahsetmiyoruz. Daha çok gizli yürütülen operasyonlar ve baskınlar ön plana çıkartılacak.

Call of Duty Cold War için ilk video yayınlandı!

Dilerseniz Call of Duty Cold War için yayınlanan ilk videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Videoda konuşan kişi eski KGB muhbiri Yuri Bezmenov. Bezmenov basit bir şekilde bir ülkeyi içten yıkmanın aşamalarını anlatıyor. Bir ülkeyi soğuk savaşla yıkabilmek için gerekli olan başlıkları aktarıyor.

CoD Cold War’ın tam tanıtımı 26 Ağustos tarihinde gerçekleşecek. Tanıtımda oyunda yer alacak olan modlar, online dinamikler ve çıkış tarihi ile ilgili bilgiler verilecek.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Yeni Call of Duty oyununu Treyarch ve Raven Software birlikte geliştiriyor. Ayrıca bu oyun Black Ops serisinin de bir parçası.