2018 yılında borsada 1 trilyon değerlemeyi aşan ilk şirket olan Apple, geçtiğimiz eylül ayında yeni nesil Apple Watch 5, iPad 7 ve iPhone 11 serisini tanıtarak tekrardan 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşmayı başarmıştı.

O dönemler 221,83 dolardan işlem gören Apple hisse senetleri, geçtiğimiz gün tam 467,77 dolara ulaşarak Apple'ın 2 trilyon dolarlık bir dev olmasını sağlamıştı. Apple, hisse değerinin yükselmesiyle birlikte 2 trilyon dolarlık bir şirket olduktan sadece iki gün sonra borsada etkileyici bir ivme yaşamaya devam ediyor.

Apple hisselerinin değeri 500 dolara dayandı:

Güne 477 dolardan başlayan Apple hisseleri, yaklaşık %4'lük bir artış yaşayarak gün içerisinde 493,59 dolar seviyesine kadar ulaştı. Geçtiğimiz mart ayında 224 dolara kadar gerileyen Apple hisseleri, bu sayıyla birlikte tarihin en yüksek değerine ulaşarak yeni bir rekora imza attı.

Küresel koronavirüs salgınının da patlak vermesiyle 2020 yılının başlarında oldukça kasvetli günler geçiren ABD merkezli firma, insanların evlerden çalışmaya başladığı bu dönemde özellikle Mac ve iPad satışlarıyla rekor kırdı. Öyle ki şirket, geçtiğimiz haziran çeyreğinde 59,7 milyar dolar gibi rekor bir gelir açıklamıştı.

Apple'ın piyasa değeri 2,1 milyar dolara ulaştı:

Hisse senetleri şu anda 491 dolardan işlem gören Cupertinolu teknoloji devinin bugün itibarıyla borsada işlem gören 4 milyar 275 bin 634 adet hissesi bulunuyor. Bu sayıyı liste fiyatı olan 491 dolar ile çarptığımızdaysa Apple için yaklaşık 2,1 trilyon dolar gibi devasa bir piyasa değeri ortaya çıkıyor.

Apple; Tesla, Amazon, Microsoft ve Google'ın yanı sıra mart ayından bu yana hisse senedi fiyatlarında artış yaşayan birkaç şirketten biri. Şirketin her geçen gün artan hisselerinin yakın zamanda 500 dolar seviyesini geçip geçmeyeceğini hep birlikte göreceğiz.