OLED ekran sektörü şu sıralar, şeffaf OLED'leri konuşuyor. Kısa bir süre önce Xiaomi'nin duyurduğu yeni bir televizyonla karşımıza çıkan şeffaf OLED ekranlı ticari ürünler, artık hayatımızın bir parçası olacakmış gibi görünüyor. Çünkü Güney Koreli teknoloji devi LG'nin ekran üretim birimi olan LG Display'den bu konuyla ilgili önemli bir duyuru geldi.

LG Display tarafından yapılan açıklamalarda, şeffaf OLED ekranların metrolarının camı olarak kullanılmaya başlandığı ifade edildi. Hatta şirket, bu şeffaf OLED'leri Çin'in Pekin ve Shenzhen şehirlerindeki metrolara çoktan yerleştirdi. Yani şeffaf OLED ekranlı camlara sahip olan metrolar, şu sıralar yolculara hizmet etmeye başladı bile.

İşte şeffaf OLED ekranlı penceresi olan bir metro

LG Display tarafından geliştirilip, Çin'deki metrolarda kullanılmaya başlanan şeffaf OLED ekranlar, 55 inç büyüklüğündeler ve interaktif yapıdalar. Metro hatları, duraklar, anlık hava durumu bilgileri ve bölgesel haberleri gösterebilen bu ekranlar, metro kullanıcıları için hayat kolaylaştırıcı özelliklere sahipler. LG Display, bu camlara sahip olan metroların kapsamını genişleteceklerini söylüyor. Ancak şirket yetkilileri, şu an için bu ekranların hangi ülkelerde kullanılabileceğini açıklamadılar.

LG Display, şimdilik sadece metrolar için hazırladıkları şeffaf OLED ekranların, ilerleyen yıllarda daha farklı sektörlerde de kullanılabileceğine inanıyorlar. Yetkililer, bu sektörler arasında otomobil, uçaklar ve akıllı evlerde bu ekranların kullanılabileceğini ifade ediyorlar. Özellikle de otomobil sektörü için umutlu olan LG Display, bu tür ekranların otomobillerde kullanılmasının şoförler için önemli avantajlar sunacağını vurguluyor.