Bir alanda rekabetin olması, şirketlerin ve üreticilerin birbiriyle yarışması çoğu zaman daha kaliteli, daha yüksek performanslı ürünlerin ortaya çıkmasını sağlar. Bu haberimize konu olan Honda Civic Type R Limited Edition da rekabetten doğan otomobillerden bir tanesi.

Japonya merkezli otomobil üreticisi Honda'nın sınırlı sayıda üreteceği bu aracın rekabet edeceği diğer canavar ise Renault Megane RS Trophy-R olacak. Honda Civic Type R Limited Edition, Megane RS Trophy-R'ın elindeki tacı tekrar almaya çalışacak.

Suzuka'da rekor kıran Civic Type R Limited Edition, Nürburgring'de

Yukarıda da söylediğimiz gibi Civic Type R Limited Edition ile Megane RS Trophy-R arasında bir rekabet bulunuyor. Bu rekabetin kızıştığı son nokta ise Japonya'daki Suzuka pisti olmuştu. 2019 yılında Megane RS Trophy-R, Suzuka Pisti'nden 2:25.4 gibi bir süreyle dönmüş, Civc Type R'ın pistler için geliştirilen Limited Edition'ı ise bu sene bu süreyi 1,5 saniye ileri taşımayı başarmıştı.

Japonya'daki Suzuka Pisti'nde rekoru kıran Civic Type R Limited Edition, Almanya'daki Nürburgring Pisti'nde boy gösterdi. L'argus test sürücülerinin araçla sergilediği etkileyici performansı da yukarıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Civic Type R Limited Edition içinde çekilmiş yaklaşık 8 dakikalık video oldukça etkileyici olsa da Honda tarafından pist üzerinde resmi bir rakam açıklanmış değil. Motor1'de yer alan habere göre L'argus, sürücüsünün Nürburgring virajlarını çıtır çerez niyetine geçtiği bu turu zamanlamamış ya da zamanlamasını paylaşmak istememiş. Dolayısıyla rekorun kırılıp kırılmadığını öğrenmek için Japon otomobil üreticisinden gelecek açıklamayı bekleyeceğiz.