PUBG Mobile oyuncularını sevindirecek bir haber geldi! Hile kullanımı nedeni ile 2,3 milyon hesap engellendi!

PUBG Mobile’da 2 Milyondan fazla hesap engellendi!

Dünyanın en çok oynanan mobil oyunlarından biri olan PUBG Mobile, hile yapan oyunculara, deyim yerindeyse darbe vuracak bir adım ile 2,3 milyon civarında hesabı engelleyerek ortadan kaldırdı.

PUBG Mobile’da oyuncular uzun zamandır hile kullanımı nedeniyle oyunlarının zehir olduğunu ve artık durumdan çok sıkıldıklarını uzun zamandır bildiriyorlardı. Bu durum sebebi ile oyunu bırakan birçok oyuncu mevcuttu. Oyuncularını kaybetmek istemeyen şirket, bu duruma duyarsız kalmayarak, hile yaptığını tespit ettiği tüm hesapları engelledi.

Şirket, 20 Ağustos ile 27 Ağustos tarihleri arasında 2 milyon 273 bin 152 hesabı ve 1 milyon 424 bin 854 cihazı kalıcı olarak engellediğini, PUBG Mobile‘ın resmi Twitter hesabından bugün yapılan bir bilgilendirme paylaşımı ile duyurdu. Hesabı askıya alınan oyuncular, yeni bir hesap açarak oynamaya devam edebilecekken, cihaz engeli olan oyuncular ise oyunu yeniden oynayabilmek için farklı bir cihaz kullanmak zorunda kalacak.

PUBG Mobile hile engelleme istatistikleri ise şu şekilde;

Şirketin yapmış olduğu paylaşıma göre, engellenen kullanıcıların %12‘si hız hilesinden, %27‘si otomatik hedef alma hilesi (aim hack, trigger vb), %32‘si Wallhack diye tabir edilen X-Ray görüş hilesinden engellenirken, %22‘si ise farklı hile kullanımları yüzünden engellendi.