Köklü bir teknoloji üreticisi olan Japonya merkezli teknoloji devi Sony, özellikle de oyun sektörünün önemli isimlerinden bir tanesi. Şirket hem PlayStation isimli oyun konsolu hem de bu konsol için geliştirdiği oyunlarla milyonlarca oyunseverin gözdesi durumunda. Yayımlanan son yıllık tam kurumsal rapor, şirketin ilerleyen süreçte daha fazla oyunu PC’ye getireceğini gösteriyor.

Aslına bakacak olursak Sony, geçtiğimiz dönemlerde Death Stranding ve Horizon Zero Dawn isimli oyunlarını PC platformuna getirdi. Ancak rapora göre Sony’nin PC’lere getireceği oyunlar, bunlarla sınırlı kalmayacak. Elbette şu an için hangi oyunların PC platformuna geleceği tam anlamıyla bilinmiyor ancak önümüzdeki süreç, oyuncuları ciddi anlamda heyecanlandıracak gibi görünüyor.

Sony’nin hazırladığı raporda yer alan bilgilere göre şirket, geçtiğimiz yılki kazancının ciddi bir bölümünü oyun sektörü üzerinden sağlamış durumda. Hal böyle olunca da şirket, “aktif kullanıcılar”da büyümeyi amaçlıyor. İşte Sony, amaçladığı bu durumu sağlayabilmek için daha fazla oyuncuya ulaşmaya çalışacak. Hal böyle olunca da şirket, PS Plus ve PS Now gibi servislerinin yeterince popüler olduğunu göz önünde bulundurarak yönünü PC’ye çevirmiş gibi görünüyor.

Sony, bu hamleyle nakit akışının ve karlılık oranının artacağını düşünüyor

Sony tarafından hazırlanan rapora göre aktif kullanıcı sayısında yaşanacak büyüme, şirketin karlılık oranını ve nakit akışını artıracak. Üstelik şirkete göre oyunların PC platformuna sunulması, nihai hedefe ulaşılmasını çok kısa bir zaman diliminde sağlayacak. Ancak alınan bu kararın Sony için riskli yanları da var ve şirket, bu durumun farkında gibi görünüyor.

Bir oyun konsoluna sahip olan Sony için PC, büyük bir rakip. Zaten şirket de bu durumun farkında ve kısa bir süre önce de bu durum, resmi yayımlarda yer aldı. Hazırlanan son raporda da değinilen bu durum, Sony’yi daha da geliştirmeye zorlayacak gibi görünüyor. Şirket, sektörde çok güçlü rakipleri olduğunu bildiklerini, rakiplere diş geçirebilmek için önemli çalışmalar yapacaklarını ifade ediyor.

Sony, geçtiğimiz dönemlerde yaptığı açıklamalarda konsol ayrıcalıklarına dair kesin konuştu. Dolayısıyla Sony’nin oyunlarının PC’ye gelecek olması, PlayStation’ın değerinin düşeceği anlamına gelmiyor. Şirket sadece, daha fazla oyununu PC oyuncularının hizmetine sunarak, çok daha fazla tüketiciye erişmiş olacak. Görünüşe göre video oyun sektörü, ilerleyen dönemlerde PC için çalışan güçlü bir geliştiriciye daha sahip olmuş olacak.