Eylül ayına giriş yapmamızla birlikte ABD merkezli teknoloji devi Apple, teknoloji tutkunlarının yakın takibine girdi. Şirketin bu ay içerisinde yeni mobil işletim sistemi iOS 14’ü kullanıma sunması ve yeni ürünlerle tüketicilerin karşısına çıkması bekleniyor. Bloomberg tarafından hazırlanan son bir rapor, Apple’ın yaklaşmakta olan planlarıyla ilgili önemli detayları ortaya koyuyor.

Bloomberg tarafından hazırlanan rapora göre Apple, önümüzdeki süreçte 2 farklı Apple Watch ile karşımıza çıkacak. Şirketin duyuracağı yeni akıllı saatlerden bir tanesinin doğrudan Apple Watch Series 6 olacağını ifade eden Bloomberg, diğer modelinse biraz daha uygun fiyatlı bir akıllı saat olacağını söylüyor. Ayrıca şirket, iPad Pro’ya benzeyen yeni bir iPad Air modelini daha tüketicilerin beğenisine sunmaya hazırlanıyormuş.

Aslına bakacak olursak yaklaşmakta olduğuna inanılan yeni iPad Air, bir süredir çeşitli iddialarla gündeme geldi. Hatta kısa bir süre önce sizle paylaştığımız bir haberimizde de deneyimli Apple Analisti Ming-Chi Kuo’nun, 2020’nin ilk günlerinden beri dile getirdiği 10.8 inç ekranlı iPad Air modelinin kullanım kılavuzundan bahsetmiştik. Yani Apple’ın önümüzdeki günlerde böyle bir iPad modeliyle karşımıza çıkma ihtimali hiç de şaşırtıcı olmayacak.

Uygun fiyatlı bir HomePod ve kulaküstü kulaklık da geliyor

Bloomberg, Apple’ın şu sıralar herkesi şaşırtacak yeni ürünler duyuracağını da müjdeliyor. Rapora göre teknoloji devi, bir süredir daha küçük ve daha ucuz yeni bir HomePod üzerinde çalışıyormuş. Bu ürünün kısa bir süre sonra duyurulacağının belirtildiği raporda ayrıca Apple’ın bir de kulaküstü kulaklık tanıtacağı ancak bu kulaklığın Beats marka olmayacağı detayı yer alıyor.

Elbette iPhone 12 serisi

Bloomberg’in raporunda, artık neredeyse herkesin bilgi sahibi olduğu yeni iPhone modellerine de değiniliyor. Rapora göre iPhone 12 serisi; 5.4 inç, 2 adet 6.1 inç ve 6.7 inç büyüklüklerine sahip olacakmış. OLED ekranlı yapılara sahip olacak iPhone 12 serisinin tüm modellerinin köşeli yapıda olacağını ortaya koyan rapor, çelikten yapılma çerçeveli ‘Pro’ varyantların diğer varyantlardan biraz daha geç bir tarihte piyasaya sürüleceğini iddia ediyor.

Tüm bunlara ek olarak Apple’ın iPhone 12 serisindeki beklentileri de rapor içerisinde yer alıyor. Görünüşe göre Apple, salgına rağmen çok ciddi miktarda satış yapmayı bekliyor. Bloomberg’in raporuna göre şirket, 5G desteğine de sahip olacak iPhone 12 serisinin 75-80 milyon satmasını bekliyor. Bu beklentilerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini ancak zaman gösterecek.