Çoğunlukla fiyat/performans odaklı akıllı telefonlar için işlemciler geliştiren MediaTek, üst düzey performans vadeden 4G destekli yeni nesil oyuncu akıllı telefonlarını hedefleyen işlemcisi Helio G95‘i duyurdu. 

Daha iyi bir oyun deneyimi için MediaTek HyperEngine teknolojisi ile gelen işlemci, çoklu kamera desteği, daha güçlü bağlantı ve AI Super Resolution özellikleriyle yeni nesil oyuncu telefonlarında iyi bir performanstan fazlasını vadediyor.

Yüksek performanslı görevler için iki adet 2.05GHz frekans hızında ARM Cortex-A76, standart kullanım için ise altı adet ARM Cortex-A55 çekirdeğe sahip olan yeni MediaTek Helio G95, grafik tarafında ise Mali-G76 MP4 GPU’ya güveniyor.

64 MP’e kadar dörtlü kamera desteğine sahip olan yeni nesil mobil işlemci, düşük ışık koşullarında daha iyi fotoğraflar için gece modu optimizasyonuna da sahip. Gerçek zamanlı bokeh efekti oluşturabilen işlemcide 4K 30fps video kaydı ve oynatma desteği de bulunuyor.

Yeni nesil oyun işlemcisinin en dikkat çeken özelliklerinden MediaTek HyperEngine, Wi-Fi bağlantısı zayıfladığında LTE bağlantısını otomatik olarak devreye sokarak oyun deneyiminin kesilmesini engelliyor. Ayrıca oyun esnasında gelen aramaları bağlantıyı kesmeden erteleniyor ve güç tüketimi-bağlantı-performans dengesi en iyi şekilde kuruluyor.

AI Super Resolution özelliği ise görüntülü görüşmeler sırasında ya da Netflix, YouTube gibi video odaklı uygulamalarda görüntülerin gerçek zamanlı olarak 360p’den 720p kaliteye iyileştirilmesini sağlıyor. Böylece daha yüksek bir çözünürlük seçilmeden daha iyi bir kalitede video izlenebiliyor ve internet kullanımında yüzde 75’e varan tasarruf sağlanabiliyor.

MediaTek tarafından yapılan açıklamalara göre yeni Helio G9; Helio G90T’ye göre AnTuTu’da yüzde 5 işlem performansı artışı, Manhattan 3.0’da ise yüzde 8 grafik performansı artışı gösterdi. MediaTek’in oyun odaklı yeni işlemcisinin eylül ayında tanıtılacak bazı akıllı telefonlar ile küresel akıllı telefon pazarında kendine yer bulacağı ifade edildi.