Dünyanın en fazla nüfusa sahip ikinci ülkesi olan Hindistan‘da çok konuşulacak bir karar alındı. Hükümet yetkilileri, aralarında battle royale efsanesi PUBG Mobile’ın da olduğu 118 Çin merkezli uygulama ülke genelinde yasakladı. Hindistan’ın en büyük medya kuruluşlarından ANI, alınan kararı “Hindistan’ın egemenliğine, bütünlüğüne, savunmasına, devletin güvenliğine ve kamu düzenine zarar veren 118 uygulama yasaklandı.” başlığıyla servis etti.

Hindistan hükümet yetkilileri, şu an için bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Ancak NDTV görevlilerinden Akhilesh Sharma, Twitter üzerinden bir açıklama yaparak kararın Hindistan Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından alındığını açıkladı. Alınan bu kararla birlikte PUBG Mobile, aylık 30-40 milyon civarında Hint oyuncuyu resmen kaybetmiş oldu.

Yasaklanan uygulamalar arasındaki tek popüler uygulama PUBG Mobile değil

Hindistan hükümetinin erişim yasağı koyduğu Çin merkezli uygulamalar arasında sadece PUBG Mobile popüler değil. Örneğin Baidu, CamCard, Cut Cut, Tencent Weiyun, Zakzak, Rise of Kingdoms ve VooV gibi uygulamalar da yasaklanan 118 uygulama arasında yer alıyor. Ayrıca PUBG Mobile Lite, Nordic Map: Livik, WeChat (ve türevleri), Arena of Valor, Cleaner, Ludo World, Alipay, Sina News ve VPN for TikTok gibi uygulamalar da yasaklanmış durumda.

İşte Hindistan’da yasaklanan o uygulamalar

Bekleniyordu: Hindistan, geçtiğimiz aylarda da Çin merkezli pek çok uygulamayı yasakladı

Hindistan hükümeti bir süredir Çin merkezli uygulamalara zaten savaş açmış durumda. Hükümet, haziran ayında başta TikTok olmak üzere Clash of Kings, YouCam Makeup, Weibo, Clean Master ve Sweet Selfie gibi uygulamaların da aralarında bulunduğu 59 uygulamayı yasaklamıştı. Temmuz ayına gelindiğindeyse haziran ayında yasaklanan 59 uygulamanın klonlarının yayınlandığı açıklanarak 49 uygulama daha yasaklandı. Hükümet şimdi de Çin’e karşı başlattığı operasyonu genişleterek 118 uygulamayı da kaldırdı. Operasyonların sürmesi ve ilerleyen dönemlerde bazı Çin merkezli uygulamaların Hindistan’da yasaklı hale gelmesi bekleniyor.