Genel olarak baktığımızda Intel’in planlarının firmanın istediği gibi gittiğini söylemek çok da mümkün değil. İşlemci pazarında AMD’ye karşı pay kaybetmeye başlayan firma, NVIDIA’nın yeni 3000 serisi kartlarına da tam olarak hazırlık yapamadı.

Basın önündeki pozisyonunu da kaybetmeye başlayan Intel, markasını yenilemeye karar verdi. Firma, kendi şirket logosunu yenilerken alt markalarının logolarında da değişiklikler yaptı. Ayrıca Intel Evo serisi de ilk kez duyuruldu.

Intel’den yeni logolar

Intel’in yaptığı değişiklikler, yukarıda yer alan görselde de net bir şekilde görülebiliyor. Buna göre firma, kendi logosunun dışında iRIS, Xeon, Evo, Core, Pentium, Optane için de yeni logolarını müşterilerin beğenisine sundu. 

Firmanın gelecekteki bütün ürünleri de tanıtılan yeni logolara uygun olarak tasarlanacak. Yani ürünlerin üzerinde gördüğümüz etiketler bize, hangi dönemde üretilmiş bir cihaz ya da ürün aldığımızı gösterecek. 

Yeni ve daha minimalist logo, firmanın bugüne kadarki üçüncü farklı logosu oldu. 2006 yılından bu yana ufak değişiklikler geçiren logo böylece kullanımdan kalkmaya hazırlanırken yeni minimalist anlayış kendini alt markalarda da gösterdi.

Intel Evo tanıtıldı

Intel, yeni Evo platformunu da logolarla birlikte tanıttı. Temel olarak Evo, 11. nesil Core ile Project Athena’nın bir araya geldiği bir platform olacak. Firmadan yapılan açıklamada bu platformun tamamen yeni olduğu ve ürün temelinin binlerce saatlik çalışmayla katmanlandırıldığı ifade edildi.

Daha minimalist tasarımlar belki de firmanın altyapılarında daha küçük nodlara sahip bir altyapıya geçeceğine de işaret ediyor olabilir. Logodaki bir diğer önemli değişiklik ise klasik mavi tonuna artık yeşilin de eşlik ediyor olması oldu. Bakalım Intel’in gerçekleştirdiği bu değişiklik yeni bir şeylerin habercisi mi, yoksa firma oldukça eski bir pazarlama numarasını yapmaya mı çalışıyor? Bu soruya zaman cevap verecek.