Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Lifestyle ürün gamının en yeni üyesi kısa mesafe projektörü Samsung Premiere’i duyurdu. QLED TV’lere alternatif 4K çözünürlüklü üst düzey bir ürün olarak karşımıza çıkan Premiere, hem ses hem de görüntü teknolojisi ile sinema keyfini evinize taşımayı vadediyor.

‘Ultra kısa mesafeli projektör’ olarak tanımlanan Samsung Premiere, görüntüler ister duvara ister perdeye yansıtılsın en üst düzey görüntü kalitesi vadediyor. Üstelik Samsung’un bazı ev sinema sistemlerinde de bulunan dahili Acoustic Beam sanal surround ses teknolojisi sayesinde direkt projektör üzerinden üst düzey ses çıkışı da sağlanabiliyor.

Samsung Premiere’nin QLED TV’lerle yarıştırılabilecek seviyede yüksek görüntü kalitesi sunacağı belirtiliyor

Samsung’un açıklamasına göre Premiere, iki farklı model ile piyasaya sürülecek. Dünyanın ilk üç lazerli HDR10+ projektörü olacak LSP9T, 2.800 ANSI lümen parlaklıkta ve 4K çözünürlükte 130 inç görüntü sunmayı vadediyor. LSP7T adlı alt model ise 120 inç görüntü sunabiliyor ancak Samsung, bu cihazın görüntü teknolojisi hakkında herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Samsung Premiere özünde bir projektör olsa da kullanım deneyimi açısından bir akıllı TV ile karşılaştırıldığında hiçbir farklılık sunmayacak. Zira Samsung’un açıklamasına göre Samsung akıllı TV’lerdeki tüm uygulama ve hizmetler, Premiere’de de kullanılabilecek. Samsung, Premiere’in fiyatını ve çıkış tarihini açıklamasa da şirketin diğer Lifestyle ürünleri gibi Premiere’in de uygun fiyatlı olması beklenmiyor.