Microsoft’un merakla beklenen yeni oyun konsolu Xbox Series X ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Halen fiyatı resmi olarak belli olmayan konsolun küçük kardeşi olarak tanımlayabileceğimiz daha düşük donanım gücü ile gelecek Xbox Series S ile ilgili fiyat detayı resmi olarak paylaşıldı.

Xbox Series S fiyatı resmi olarak belli oldu

Xbox Twitter hesabından yapılan paylaşımda ortaya çıkan fiyata göre ailenin küçük kardeşi Xbox Series S konsolunun fiyatı 299 dolar olacak. Paylaşılan fotoğrafta oldukça küçük olduğu görülen yeni konsolun genişliği neredeyse kumanda kolu kadar.

Beyaz renkli kasanın görüldü fotoğrafta bu kasanın üst orta kısmında büyük siyah bir alan bulunuyor. İnce uzun dikdörtgen formunda olan kasa, ‘gelecek nesil performans bugüne kadar üretilen en küçük Xbox’ta’ sloganı ile duyuruldu.

Xbox Series S Türkiye fiyatı ne olur?

Açıklanan rakamın sadece dolar karşılığı ile alırsak 2.235 TL’ye karşılık geliyor. Buna garanti, bayi kârı, dağıtım payı ve vergileri eklersek fiyatın 3000 TL’den aşağı olmayacağını söyleyebiliriz. Hatırlatmak isteriz: Bu hesap çok iyimser bir tahmine dayanıyor.