Günümüzde müzik dinlemek için kullanabileceğimiz pek çok farklı dijital müzik dinleme platformu var. Artık MP3 indirmeden de kolayca müzik dinleyebiliyoruz. Ancak geçmişin hoş hatıralarından biri olarak Winamp, hala burnumuzda tütüyor. Özelleştirilebilir Winamp temaları arasında hala herkesin bir favorisi vardır. Winamp temaları müzik dinlemeyi oldukça keyifli hale getiren ayrıntılardandı.

Winamp temaları ile herkes özelleştirdiği arayüzünde en sevdiği filmin, bilgisayar oyununun, taraftarı olduğu takımın ya da favori araba markasının temasını kullanmıştır. Yeni gelişmeler her ne kadar keyifli olsa da, eski Winamp temaları hala unutulmaz bir anı olarak yerini koruyor. Sizin için gördüğünüz an yeniden aynı duyguları yaşayacağınız, unutulmaz Winamp temaları listesi hazırladık.

Nostaljisi güçlü en iyi Winamp temaları: 

2002 Dünya Kupası’nın etkisi ile Türkiye teması:

Özellikle 2002 yılı Dünya Kupası’nda aldığımız üçüncülük başarısının ardından pek çok kullanıcı, Winamp oynatıcısını ay yıldızlı bakrak teması ile süslemişti. Ülkemizde en popüler temalardan biri olan Türkiye teması, uzun yıllar pek çok kullanıcının bir numaralı tercihi olmuştu.

Üç büyükler:

Her takım taraftarı, tutkunu olduğu futbol takımının renklerini her yerde görmek ister. Winamp temaları arasında da başta Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş olmak üzere pek çok farklı futbol takımına ait tema bulunuyordu. Bunlar, futbol tutkunları arasındaki en popüler temalardandı.

GTA

Yılların eskitemediği oyunlardan olan Grand Theft Auto yani GTA da, Winamp oynatıcısında en severek kullanılan temalar arasında. Vice City ve San Andreas başta olmak üzere oyunun farklı versiyonlarına ait pek çok farklı Winamp teması müzik dinleme keyfini artırmıştı.

Need for Speed:

Tıpkı GTA gibi yılların eskitemediği oyunlardan olan, özellikle yarış ve arabaseverlerin gözde oyunu Need for Speed de Winamp arayüzünü süsleyen temalar arasındaydı. Her oyunsever, Need for Speed ile ilgili farklı bir tema kullanır ve favori arabasını Winamp oynatıcısının teması olarak ayarlardı. 

FIFA:

Futbol oyunu denilince ilk akla gelen ilk oyunlardan biri olan FIFA ile ilgili de pek çok tema Winamp arayüzünü süslüyordu. O zamanlar FIFA, bugün bildiğimizden çok daha farklı, daha piksel pikseldi. Ancak keyifle oynanılan oyun, aynı keyifle Winamp teması olarak kullanılıyordu.

Counter-Strike

Bir dönem gençliğinin uzun saatler boyunca internet kafelere kapanmasını sağlayan Counter-Strike, bugün bile en popüler bilgisayar oyunlarından bir tanesi olarak kabul ediliyor. Her oyunsever gibi Counter-Strike seven kullanıcılar da favori oyunlarını Winamp teması olarak uzun süre kullandılar.

Süper Mario

Atari oyunları arasında bir efsane olan Süper Maria, atariden bilgisayara ve oradan da mobil cihazlara kadar gelse de yine de eski atari döneminde yaşattığı keyfin yeri dolmuyor. Sevilen oyun karakteri Süper Mario, gönüllerimizde olduğu kadar Winamp oynatıcılarımızda da yerini alan temalardandı. 

Nokia

2000’li yılların efsane telefon markası Nokia ile yalnızca telefon piyasalarında değil, Winamp temalarında da sıklıkla karşılaşıyordu. Tahtını farklı markalara kaptırmadan öncesine kadar uzun yıllar kullanılan Nokia, aynı şekilde Winamp temalarında da sevilen bir yer edinmişti. Belki eski Nokia modelleriyle müzik dinleyemiyorduk ama Winamp teması yapmamamız için hiçbir neden yoktu. 

Punisher

Günümüzde Netflix’te yayınlanan dizisi sayesinde kendisine geniş bir hayran kitlesi edinen Punisher’ın geçmişi oldukça eskiye dayanıyor. 1970’li yıllarda çizgi roman dünyasında tanıdığımız Punisher 2004 yılında yayınlanan ilk filmiyle hem seyirciyle tanışmış hem de Winamp temaları arasında yerini almıştı.

Garfield

1970’li yıllarda çizgi romanı ile hayatımıza giren; ardından çizgi filmleri ve filmleriyle gönlümüzde yer eden Garfield karakteri de Winamp temaları arasında yerini almıştı. Müzik dinlerken bile pazartesilerden nefret edişimizi bize hatırlatan sevimli, şişman kedi Garfield’a ait pek çok sevimli Winamp teması vardı. 

8 Mile

Bir dönem dünya gençliğinin rap müzikle tanışmasına vesile olan, başrolünde usta rapçi Eminem’in yer aldığı efsane film 8 Mile de Winamp temaları arasında sevilen bir edinmişti. Özellikle Winamp üzerinden rap müzik dinlemeyi seven dinleyiciler için 8 Mile teması olmazsa olmazlardandı.

Batman

Her dönem popüler olan, zamansız süper kahraman Batman de pek çok farklı tema ile Winamp arayüzünde severek kullanılan temalar arasındaydı. Biraz karanlık, sert müzikler dinlerken Winamp oynatıcısını Batman teması ile kullanmak duygu yoğunluğunu daha da artırıyordu. 

Joker

Batman’in karşısında sıradan bir kötü karakter olarak yaratılmış olan Joker, zamanla neredeyse Batman kadar popüler oldu. Dünyadaki en geniş hayran kitlesine sahip kötü kahraman olan Joker; posterler ile duvarlarımızda, duvar kağıtları ile bilgisayarlarımızda ve temalarıyla Winamp oynatıcılarımızda yaşıyordu. 

Superman

1930’lu yıllardan beri hayatımızda olan, Kriptonlu süper kahraman Superman gönüllerimizde olduğu gibi Winamp oynatıcılarımızda da yerini almıştı. Trenleri durduran, arabaları havaya atabilen, tüm kötülerin korkulu rüyası Superman’i Winamp oynatıcımızda görmek hepimizi iyi hissettiriyordu. 

Titanic

Vizyona girdiği tarihten itibaren adını kült filmler arasında yazdırmış olan Titanic filminin en az kendisi kadar müzikleri de efsaneler arasında yer alıyor. Biraz romantik ya da slow müzikler dinlerken Winamp oynatıcısını Titanic teması ile kullanmak ortamdaki ambiyansı daha da etkili bir hale getiriyordu. 

The Lord of the Rings

J. R. R. Tolkien tarafından kalem alınan romanların Peter Jackson tarafından sinemaya uyarlanması olan The Lord of the Rings film serisi, vizyona girdiği tarihten itibaren kendine dünya çapında geniş bir hayran kitlesi yaratmıştı. Tüm hayranlar, bir The Lord of the Rings temasını mutlaka Winamp teması olarak kullanmıştır. 

Ghostbusters

Adını gördüğünüzde bile kafanızın içinde jenerik müziği çalmaya başlayan Ghostbusters, uzun yıllar farklı yaşlardaki pek çok insan tarafından hayranlık duyulan bir yapımdı. Winamp için hazırlanmış temaları sayesinde pek çok hayran Ghostbusters sevgilerini Winamp oynatıcılarına da yansıttılar.

Matrix

Kendisine dünya çapında geniş bir hayran kitlesi oluşturmuş olan ve bugün bile insanların yaşadığı dünyayı sorgulamasını sağlayan Matrix filmi, elbette bir bilgisayar programının en popüler temalarında biri haline gelmişti. Hayranlar, temalar sayesinde Winamp üzerinden Matrix dünyasını yaşıyordu.

Pokemon

Bir dönemin tüm çocuklarını ekran başına kilitleyen, iptal edilmesiyle herkesin kalbinin kırılmasına yol açan, unutulmazlar arasında çoktan yerini almış olan Pokemon, Winamp temaları arasında en sevilenlerden bir tanesiydi. Her kullanıcı, kendi favori Pokemonunu Winamp oynatıcısında sergileyebiliyordu.

Ferrari

Bir gün piyango çıksa, neredeyse herkesin ilk satın alacağı araba markalarından biri olan Ferrari; yalnızca hayallerimizi değil Winamp oynatıcılarımız da süslüyordu. Elbette, yalnızca Ferrari değil; her arabasever, Winamp oynatıcısını favori araba markasının teması ile kullanıyordu.

Sizin için geçmişin özlenen sayfaları arasından çıkardığımız, unutulmaz Winamp temaları listesi hazırladık. Her şeyin giderek daha farklı bir hale geldiği günümüzde, Winamp temaları gibi ince detaylar insana keyif veriyor. Favori Winamp temanızı yorumlarda paylaşabilirsiniz.