Çinli teknoloji şirketi Xiaomi, bugün düzenlediği bir etkinlikte yeni akıllı televizyon aparatı Mi Box 4S‘i duyurdu. 2018 yılında piyasaya sürülen Mi Box 4’ün yeni bir versiyonu olan aparak, ne yazık ki herhangi bir donanım iyileştirmesi getirmiyor. Ancak her şeye rağmen bu ürün, uygun fiyatıyla tüketicilerin ilgisini çekmeyi başaracak gibi görünüyor.

Xiaomi tarafından yapılan açıklamalara göre Mi Box 4S, 4 adet ARM Cortex-A53 çekirdeğin bulunduğu Amlogic S905X isimli işlemciden güç alıyor. Mali 450 GPU’nun bulunduğu Mi Box 4S, 2 GB RAM ve 8 GB depolama alanına sahip olarak karşımıza çıkıyor. Xiaomi’nin açıklamalarına göre Mi Box 4S, 4K 60 fps video oynatma desteğine ek olarak  HDR, Dolby Audio, ve DTS ses teknolojisine sahip. 

Xiaomi Mi Box 4S işte böyle görünüyor

Xiaomi, Mi Box 4S’in çift bant Wi-Fi 5 desteğine sahip olduğunu söylüyor. Ayrıca bu üründe Bluetooth 4.3, 1 adet HDMI 2.0, 1 adet USB Type-A ve 3.5 mm’lik kulaklık girişi gibi bağlantı seçenekleri yer alıyor. Xiaomi’nin akıllı televizyon aparatı, Android 6.0 Marshmallow tabanlı PatchWall UI arayüzüyle birlikte geliyor.

Xiaomi’nin açıklamalarına göre Mi Box 4S, sadece beyaz senk seçeneğiyle satın alınabilecek. Ayrıca şirket, bu ürünü muhtemelen Çin dışına çıkarmayacak. Olur da Mi Box 4S küresel pazarlarda yer alırsa, işletim sisteminde değişiklik yapılması bekleniyor. Xiaomi, yeni akıllı televizyon aparatının fiyatını ise 43 dolar (yaklaşık 340 TL + vergiler) olarak açıkladı.