Şu anda evden çalışanlarınız için (isteyerek veya istemeyerek), çevrenizin işiniz ve daha da önemlisi müşteri ilişkileriniz üzerinde bir etkiye sahip olmasına izin veremezsiniz. Müşteriler nerede olduğun umurumda değil. Sadece işi bitirmeni ve iyi halletmeni istiyorlar.

Aynı jetonla, müşterilerle olan etkileşimlerinizin ev yaşamınızda damlama etkisi olmasına izin veremezsiniz. Uzak istemcilerle çalışırken iş ve ev arasında net bir ayrım olmalıdır.

Aşağıda, web tasarımcıları ve diğer serbest çalışanlar için, evden çalışırken müşteri yönetimi ve ilişkileri üzerinde daha iyi bir ele almaya çalışan bazı ipuçları verilmiştir.

1. İnternet Hızlarınızı Güçlendirin

Bir ofisten çalışırken, işvereninizin veya çalışma alanınızın İnternetini mümkün olduğunca sağma lüksüne sahipsiniz. Ama evde mi? Muazzam bir aylık maliyetle geldiğinde süper yüksek hızlı İnternet için ödeme yapmaktan çok heyecanlı değilsiniz ve sadece günde sekiz saat gereklidir.

İnternetiniz ne kadar hızlı olursa, işi o kadar çabuk yapabilirsiniz. Ayrıca, akış için sağlıklı İnternet hızları şarttır – komik bir YouTube videosu yayınlamaktan bahsetmiyorum. Müşterilerinizle yapacağınız Zoom toplantılarından bahsediyorum (daha fazlası aşağıda).

Unutmayın İnternet maliyetleri mahsup edilebilir senin vergi. Özellikle, her gün iş için kullandığınız miktarı yazabilirsiniz. Yani, bu paranın bir kısmı vergi zamanında cebinize geri dönecek.

2. Belirli Saatleri Müşteri İletişimine Ayırtın

Çalışırken kesintilerden kaçınmak gerçekten önemlidir. Ve müşteriler izin verirseniz, kesinti ve dikkat dağıtma için büyük bir fırsat sunar.

3. Müşterileri Toplantı Zamanlama Yetkisi Verme

Gösteriyi sadece siz yapsanız bile, her şeyin ele alındığı izlenimini ve arkanızda bir ekibiniz olsaydı vermek istersiniz. Böylece, yazılım seçiminiz ve otomasyon sisteminiz devreye giriyor.

Yeni başlayanlar için, web sitenizin, potansiyel müşterilerin sizinle toplantılar planlamalarını sağlamak için bir toplantı zamanlaması bağlantısına sahip olması gerekir. Bu, zaman çizelgelerini koordine etmeye, toplantı ayrıntılarını ayarlamaya, ilgili ayrıntıları toplamaya vb. Zaman kazandırır.

4. İstemci Dostu Video Konferans Aracı Kullanın

Evden çalışırken, müşterilerle yüz yüze görüşmeler yapmak önemlidir. Her çağrı yüz yüze görüşme gerektiriyor gibi değil, ancak arada bir bunu yapmak güzel, özellikle de ekranınızı yine de paylaşacaksanız (bir web sitesi gezintisi gibi).

5. İletişim Kurmak İçin Doğru Kanalı Seçin

Bu günlerde müşterilerle iletişim kurmanın birçok farklı yolu var. Email. Bir telefon görüşmesi. Metin. Gevşek mesaj. Videoyu yakınlaştır. Asana mesaj yayınları. Google Doküman yorumları.

Ama buna dikkat etmelisin. Bu kanalların her birini kullanmak için bir zaman ve bir yer var, bu yüzden doğru yaptığınızdan emin olun. Onları doğru şekilde kullanırsanız, müşterilerinizin bu kanalları kötüye kullanma veya kötüye kullanma olasılığı daha düşük olacaktır. Nasıl gittiğini biliyorsun. İlk olarak, size bir soru ile e-posta gönderirler. Sonra saatlerce sonra tekrar duymadıkları zaman panik çağırın. Ve sonra, son çare olarak, sizi duyana kadar metinlerle bombalayın.