Shopify, zengin özelliklere sahip bir çevrimiçi mağaza kurmak isteyen şirketler ve bireyler için önde gelen e-ticaret seçeneklerinden biridir. Tüm Shopify kullanıcıları, kullanılabilecek ücretsiz şablonlara ve ayrıca uygun fiyatlarla satın alınabilecek geniş ve büyüyen güzel premium şablonlara erişebilir. Shopify barındırılan bir sistemdir, bu nedenle sunucunuzda karmaşık bir yükleme işleminden geçmenize gerek kalmaz ve e-ticaret işlevselliği ve barındırma için destek ve faturalandırma tek bir yerde birleştirilir ve yönetilir.

Birçok tasarımcı ve geliştirici Shopify’ı seviyor çünkü müşteri projeleri için kullanmak için harika bir sistem. Müşterileriniz için özel temalar oluşturabilir, hatta şablonlarınızı tema mağazalarında satarak para kazanabilirsiniz. Geliştiriciler ayrıca uygulama mağazasında uygulamalar oluşturabilir ve satabilirler. Shopify, tasarımcıların müşterilere başvurarak komisyon kazanmalarına olanak tanıyan bir iş ortakları programına sahiptir ve ayrıca, Shopify kullanıcılarının sizi özel iş için kolayca bulabilmeleri için listelenebilecek uzmanlar bölümüne de sahiptir.

Bu yazıda, Shopify hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen tasarımcılara / geliştiricilere ve ayrıca e-ticaret sitelerini daha da iyi hale getirmek için harika kaynaklar bulmak isteyen mağaza sahiplerine çok yardımcı olacak bir dizi kaynağı vurgulayacağız.

Resmi Shopify Kaynakları:

Shopify Compass

Shopify Compass, mağaza sahiplerinin başarılı bir e-ticaret web sitesi çalıştırma hakkında daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı olur. Çevrimiçi kurslara katılın, bir uzman topluluğundan öğrenin ve özel çevrimiçi etkinliklere ve atölyelere katılın.

Shopify Manuel Shopify Manuel go-için rehber olan Shopify kullanıcıları. Shopify’ın özelliklerinin ve işlevlerinin neredeyse tamamı için belgeler bulacaksınız. Bilgiler düzgün bir şekilde kategorilere ayrılmıştır ve aradığınızı bulmak için arama da yapabilirsiniz.

API Belgeleri

Geliştiriciler Shopify API’sı hakkında gerekli tüm bilgileri bu belgelerden alabilirler.

Tema Belgeleri

Bir tasarımcıysanız ve Shopify için özel temaların nasıl oluşturulacağı hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, bu harika bir kaynaktır.

Shopify İş Ortağı Programı İş ortağı programı aracılığıyla müşterileri yönlendirerek veya satış ortağı olarak hareket ederek para kazanabilirsiniz.

Shopify Tema Mağazası

E-ticaret web siteniz için harika bir şablon arıyorsanız, resmi Shopify tema mağazası başlamak için en iyi yerdir (aşağıdaki en iyi temalardan bazılarını vurgulayacağız). Büyüyen bir dizi gerçekten yüksek kaliteli tasarımlar var ve çeşitli farklı tarzlarda ve farklı endüstrilerdeki siteler için şablonlar bulacaksınız. Bir tasarımcıysanız, tema mağazası temalarınızı satışa çıkararak biraz para kazanma fırsatı sunar.

Shopify App Store

Shopify birçok temel özellik ile birlikte gelir, ancak uygulamaların yardımıyla daha fazla uzantı mümkündür. App store, çevrimiçi mağazanızı daha kârlı veya daha verimli hale getirmek için her şeyi yapan çok çeşitli uygulamalar içerir (aşağıdaki en ilginç uygulamalardan bazılarını vurgulayacağız). Ürünlerinizi pazarlamak, satışları artırmak, sosyal medya ile entegrasyon, envanter yönetimi, muhasebe, raporlama ve daha fazlasını yapmak için uygulamalar var. Bir geliştiriciyseniz, uygulama mağazasında listelenecek kendi uygulamalarınızı oluşturabilirsiniz.

Shopify Uzmanları

E-ticaret siteniz için güzel bir özel tasarım oluşturmak için bir tasarımcı arıyorsanız, bu dizin başlamak için harika bir yerdir. Burada yer alan tasarımcılar Shopify tarafından onaylandı, bu yüzden sisteme aşina olacaklarını biliyorsunuz. Gerekirse, sizin için özel uygulamalar oluşturmak için geliştiriciler de bulabilirsiniz. Tasarımcılar ve geliştiriciler, potansiyel müşterilerin sizi bulmasını kolaylaştırmak için uzman olarak listelenmek üzere başvurabilirler.

Shopify Vitrini

Gerçek dünyada Shopify tabanlı sitelerin örnekleri vitrinde görülebilir. Bu yazının sonunda bazılarını ilham için sergileyeceğiz.