Geçtiğimiz günlerde yaptığımız Türk oyun şirketi Peak’in Zynga tarafından satın alacağı iddiaları resmi olarak doğrulandı. Peak tarafından gönderilen basın bültenine göre marka 1.8 milyar dolara Zynga tarafından satın alındı.

Türk oyun şirketi rekor ücretle satıldı!

Bu satın alım ile beraber Türkiye’nin ilk Unicorn girişimi (1 milyar dolar üzerinde değerlemeye ulaşan) Peak oldu. Peak tarafından yapılan açıklamada aşağıdaki ifadeler yer aldı:

10 yıl önce dünya çapında bir teknoloji şirketi kurmayı hayal eden Peak ekibi hayallerini gerçekleştirdi ve Türkiye tarihinin en değerli şirketlerinden birini ortaya çıkardı. ABD’li Zynga (Nasdaq: ZNGA) ile güç birliği yapan şirket artık yeni bir evreye girmiş bulunuyor. Anlaşma ile sadece ortaklık yapısı değişen Peak, faaliyetlerini ekibinde ve yönetiminde hiçbir değişiklik olmadan kendi markası altında sürdürerek bir Türk şirketi olarak kalmaya devam ederken, hisselerini 1,8 milyar dolara Zynga’ya devredecek.

Zynga CEO’su Frank Gibeau ise, “Peak’e ‘aramıza hoş geldin’ demekten gurur duyuyoruz. Peak dünyanın en iyi puzzle oyunu geliştiricilerinden biri. Böylesine yaratıcı ve tutkulu bir takımla yeteneklerimizi daha da ileri taşıyacak olmak bizi heyecanlandırıyor. Toon Blast ve Toy Blast’ın katılımıyla listelerde üst sıralarda yer alan oyun sayımızı sekize çıkarırken, küresel kullanıcı sayımızı çarpıcı bir şekilde artırıyor ve gelecekteki yeni projelere hazırlanıyoruz. Peak ve Zynga birlikte daha da hızlı büyüyecek” diyor.