Araba yarışı oyunu denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Need for Speed, önümüzdeki dönemde yeni oyunuyla bir kez daha PC ve konsollarımıza konuk olacak.

Bilindiği üzere Electronic Arts, yeni NFS oyunlarını geliştirmesi için Ghost Games isimli yeni bir stüdyo kurmuştu. Nitekim serinin son 4 oyununda da bu stüdyonun imzası bulunuyor.

Yeni Need for Speed oyunu hakkında ilk detaylar!

Ghost Games sadece NFS oyunları üzerine odaklanmasına karşın, hala oyun severleri tam anlamıyla tatmin edecek bir yapım geliştirmeyi başaramadı. Görünen o ki bu durum EA’yi de rahatsız etmiş durumda.

Zira bu sebepten ötürü yeni çıkacak olan Need for Speed oyunu da Ghost Games yerine Criterion Games’e emaet edilmiş.

Genel itibariyle Burnout serisi ile ismini duyuran Criterion Games daha önce NFS Hot Pursuit ve NFS Most Wanted oyunlarını da geliştirmişti. Dolayısıyla seriye tamamen yabancı bir stüdyo değil.

Elbette burada asıl merak edilen konu Criterion Games’in Ghost Games’ten daha iyi iş çıkarıp çıkaramayacağı. Bunu da zaman gösterecek.

Yeni NFS oyunu 19 Haziran’da gerçekleşecek olan EA Play Live etkinliğinde tanıtılacak. Criterion Games’in nasıl bir Need for Speed oyunu geliştirdiği merak konusu. Lakin ne kadar olsa da o eski Underground serisinin tadına ulaşmaları zor gibi görünüyor. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.